Troonrede koning Willem-Alexander gemist? "Corona raakt ons allemaal"

Troonrede koning Willem-Alexander gemist? "Corona raakt ons allemaal"

Koning Willem-Alexander heeft in de Grote Kerk in Den Haag de Troonrede uitgesproken. Daarin was uiteraard veel aandacht voor de coronacrisis, die als een grauwe sluier over 2020 hangt. In de toespraak zei de koning dat corona ons allemaal raakt.

<em>Troonrede</em> koning Willem-Alexander gemist? &quot;Corona raakt ons allemaal&quot; Koning Willem-Alexander heeft in de Grote Kerk in Den Haag de Troonrede uitgesproken. Daarin was uiteraard veel aandacht voor de coronacrisis, die als een grauwe sluier over 2020 hangt. In de toespraak zei de koning dat corona ons allemaal raakt. InvesterenVervolgens vertelde de koning dat de regering, ondanks de onzekere tijden waarin we leven, heeft besloten om te investeren in baanbehoud, goede publieke voorzieningen, een sterke economische structuur en een schoner land. De Troonrede ging ook in op racisme in Nederland: "Een wezenlijke bedreiging voor de kwaliteit van de rechtsstaat is dat in ons land iemands huidskleur of naam nog steeds té bepalend is voor zijn of haar kansen." Bekijk het fragment uit de Troonrede van koning Willem-Alexander hierboven. Bekijk ook Prinsjesdag 2020: dit draagt Máxima (video) Bekijk deze video » Zien: Wopke Hoekstra gaat fout in tijdens Prinsjesdag (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Troonrede koning Willem-Alexander gemist? "Corona raakt ons allemaal"

Investeren
Vervolgens vertelde de koning dat de regering, ondanks de onzekere tijden waarin we leven, heeft besloten om te investeren in baanbehoud, goede publieke voorzieningen, een sterke economische structuur en een schoner land. De Troonrede ging ook in op racisme in Nederland: "Een wezenlijke bedreiging voor de kwaliteit van de rechtsstaat is dat in ons land iemands huidskleur of naam nog steeds té bepalend is voor zijn of haar kansen."

Bekijk het fragment uit de Troonrede van koning Willem-Alexander hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Troonrede koning Willem-Alexander gemist? "Corona raakt ons allemaal" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV