Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 2 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

De ondermijning van de wetenschap door politici moet stoppen. Dat is de oproep van ruim driehonderd wetenschappers in een ingezonden brief aan de Volkskrant. Minister Robbert Dijkgraaf reageert in Op1 op uitspraken van FvD'er Gideon van Meijeren.

Lees verder onder de video.

Talkshow

Veiligheid
FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren noemde Jaap van Dissel in de Tweede Kamer corrupt, zonder daar enige onderbouwing of bewijs bij te leveren. Minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap Robbert Dijkgraaf zegt daarover in Op1: 'Er zijn wetenschappers die zeggen hun werk niet goed te kunnen doen, zich niet veilig te voelen. Die onveiligheid wordt mede gecreeërd door de politiek en wat er in de Tweede Kamer gebeurt. (...) Ik vind dit iets waar we ons allemaal zorgen over moeten maken. We hebben allemaal wetenschappers nodig.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.