Ondertussen aan de Hofvijver gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondertussen aan de Hofvijver gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondertussen aan de Hofvijver gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang zal het huis van onze democratie afgesloten zijn van de buitenwereld. Elk kwartaal komt Splinter Chabot met een nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver Gerrit Zalm en Thom de Graaf delen hun herinneringen in deze aflevering. ArchitectNaast Zalm en De Graaff komt ook architect Janneke Bierman aan het woord. Ze vertelt wat ze met het Binnenhof van plan is en welke ontdekkingen zij nu al tijdens de uitvoering heeft gedaan. Daarnaast zien we de plannen voor de Tweede Kamer en de ontdekking van kunstwerken, die eerder verborgen bleven. HoedjesSplinter spreekt ook Sigrid Kaag tijdens de drukte op Prinsjesdag over een lange traditie: de hoedjes. Prinsjesdag is een dag waarop het Binnenhof normaal gesproken wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige setting, waar veel eeuwenoude tradities te zien zijn. Bekijk ook Splinter Chabot volgt renovatie Binnenhof op de voet: 'Een bestaand sprookje' (video) Bekijk deze video » Jinek gemist? Jaïr Ferwerda onderzoekt de magie van Johan Remkes in Den Haag Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zaterdag 17 december 2022 om 23:01

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang zal het huis van onze democratie afgesloten zijn van de buitenwereld. Elk kwartaal komt Splinter Chabot met een nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver Gerrit Zalm en Thom de Graaf delen hun herinneringen in deze aflevering.

Architect
Naast Zalm en De Graaff komt ook architect Janneke Bierman aan het woord. Ze vertelt wat ze met het Binnenhof van plan is en welke ontdekkingen zij nu al tijdens de uitvoering heeft gedaan. Daarnaast zien we de plannen voor de Tweede Kamer en de ontdekking van kunstwerken, die eerder verborgen bleven.

Hoedjes
Splinter spreekt ook Sigrid Kaag tijdens de drukte op Prinsjesdag over een lange traditie: de hoedjes. Prinsjesdag is een dag waarop het Binnenhof normaal gesproken wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige setting, waar veel eeuwenoude tradities te zien zijn.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Ondertussen aan de Hofvijver

Actuele video's

Meer actuele video's