Hart van Nederland: dit is waarom kabinet Rutte IV is gevallen (video)

Hart van Nederland: dit is waarom kabinet Rutte IV is gevallen (video)

Vrijdag 7 juli 2023 om 21:53

<em>Hart van Nederland</em>: dit is waarom kabinet Rutte IV is gevallen (video) Het vierde kabinet van premier Mark Rutte is gevallen over onenigheid over het asielbeleid. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie werden het niet eens over maatregelen om de instroom van asielzoekers te beperken. ChristenUnieVolgens Hart van Nederland nam de ChristenUnie vrijdag het initiatief tot de kabinetsval, maar is het uiteindelijk tot een gezamenlijk besluit gekomen. Het voorstel om een pauzeknop in te stellen voor gezinshereniging van bepaalde groepen asielzoekers zal de reden zijn geweest voor de CU om nu de stekker uit het kabinet te trekken. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Schietincidenten schokken Winschoten: politie opent klopjacht op daders Bekijk deze video » Hart van Nederland: emotionele onthulling monument voor motoragent Arno de Korte (video) Bekijk deze video » Weerbericht: zomerweer komt eraan, hete zaterdag tot 34 graden (video) Bekijk deze video » Video: Kabinet Rutte IV is gevallen Bekijk deze video »
Nieuws :

Het vierde kabinet van premier Mark Rutte is gevallen over onenigheid over het asielbeleid. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie werden het niet eens over maatregelen om de instroom van asielzoekers te beperken.

ChristenUnie
Volgens Hart van Nederland nam de ChristenUnie vrijdag het initiatief tot de kabinetsval, maar is het uiteindelijk tot een gezamenlijk besluit gekomen. Het voorstel om een pauzeknop in te stellen voor gezinshereniging van bepaalde groepen asielzoekers zal de reden zijn geweest voor de CU om nu de stekker uit het kabinet te trekken.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's