Tour de France etappe 8 (Cazères-sur-Garonne - Loudenvielle) live op tv en online

Tour de France etappe 8 (Cazères-sur-Garonne - Loudenvielle) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peloton?

Sport :

Op zaterdag 5 september wordt de achtste etappe van de Tour de France verreden. De rit gaat van start in Cazères-sur-Garonne en finisht in Loudenvielle. De etappe is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Cazères-sur-Garonne - Loudenvielle
De organisatie van de Tour de France weet precies wanneer ze de meeste kijkers kunnen binden, en daarom staan in het eerste weekend van de Tour van 2020 twee fraaie bergetappes op het programma. De renners krijgen op zaterdag drie zware beklimmingen voor de kiezen, waar de verhoudingen tussen de klassementsrenners zich wellicht zullen uitkristalliseren. Achtereenvolgens fietsen ze namelijk tegen een col van de eerste categorie, een col van de buitencategorie (Port de Balès) en nóg een col van de eerste categorie op.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
Het zware parcours van de etappe zorgt er automatisch voor dat de blik verschuift richting de grote kanshebbers voor de gele trui. Dat zijn uiteraard Egan Bernal en Primoz Roglic. Er zijn echter genoeg kapers op de kust: Tadej Pogacar en Adam Yates staan er ook uitstekend voor in het klassement en kunnen die status hier gaan bevestigen, maar er is ook hoop op Nederlands succes. Tom Dumoulin en Bauke Mollema kunnen deze etappe misschien wel naar zich toe trekken.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers

Volledig tijdschema

  • 13.25 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 13.30 uur: start uitzending op NPO 1
  • 13.30 uur: start uitzending op België Eén
  • ± 17.00 - 17.30 uur: finish etappe

De achtste etappe van de Tour de France 2020 is op zaterdag 5 september te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV