Vanavond op tv: Ali B Op Volle Toeren, PSV en Feyenoord in Europa League en meer

Vanavond op tv: Ali B Op Volle Toeren, PSV en Feyenoord in Europa League en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 november

Kijktip :

Vanavond staat er weer voetbal op het programma, onder anderen PSV en Feyenoord komen in actie in de Europa League. Ben je geen voetballiefhebber, dan is er ook genoeg om uit te kiezen. Zo kun je kijken naar nieuwe afleveringen van Ali B Op Volle Toeren, Zembla of Medialogica bijvoorbeeld. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PAOK - PSV

RTL 7
18:49 uur

Vanavond kun je kijken naar een liveverslag van PAOK – PSV in de UEFA Europa League. De Grieken hebben een punt minder dan PSV, omdat het tot nu toe twee keer gelijkspeelde. Dankzij een doelpunt in de laatste minuut van Donyell Malen won PSV vorige week op Cyprus. Bij Omonia Nicosia werd het 1-2, eerder verloor PSV thuis van Granada.


Zembla: school in crisistijd

NPO 2
20:25 uur

Zembla volgt leerlingen en docenten van praktijkschool De Einder in de Haagse achterstandswijk Transvaal tijdens de coronacrisis. Hoe houden ze hun school en leerlingen overeind, terwijl het coronavirus om zich heen grijpt? De Einder is een middelbare school voor moeilijk lerende kinderen die worden opgeleid tot bijvoorbeeld stukadoor of kok. Tijdens de eerste lockdown blijkt dat online lesgeven heel lastig is. Praktijkvakken kunnen sowieso niet online en niet alle leerlingen hebben thuis wifi of een computer. Na de zomervakantie gaan de schooldeuren weer open, alles lijkt bijna weer normaal. Maar nog geen maand later is Transvaal een van de wijken met het hoogste aantal besmettingen in Den Haag. Ook de financiële problemen van de ouders dringen steeds meer de school in. De steeds weer veranderende coronamaatregelen maken niet alleen het lesgeven moeilijk, ook het naleven van de regels vergt veel tijd en inspanning. Want wat doe je als een kind met koorts toch naar school komt?


Nieuw: FBI: Most Wanted

Veronica
20:30 uur

In de nieuwe Amerikaanse misdaadserie FBI: Most Wanted wordt de Fugitive Task Force gevolgd, wiens taak het is om beruchte misdadigers die op de FBI-lijst van gezochte criminelen staat op te sporen. De serie is een spin-off van de serie FBI, die eerder op Veronica te zien was. FBI: Most Wanted is elke donderdag vanaf 20:30 uur met dubbele afleveringen te zien op Veronica. In de eerste aflevering spoort de Fugitive Task Force van de FBI een voortvluchtige dokter op, wanneer een opgenomen telefoongesprek onthult dat hij zijn vrouw vermoordt.


Terug: Ali B op volle toeren

NPO 1
20:40 uur

Het muzikale programma Ali B op volle toeren is na vier jaar terug op televisie. De komende donderdagen is rond 20:35 uur op NPO 1 te zien hoe gevestigde Nederlandse artiesten samenwerken met de nieuwe generatie. Onder anderen Patricia Paay, Trijntje Oosterhuis, Wolter Kroes en Edsilia Rombley slaan de handen ineen met hiphoppers als Famke Louise, Numidia en Poke. Elke aflevering gaat een van de grote namen samen met een van de nieuwkomers de studio in met Ali B. Ze steken elkaars hits in een nieuw (hiphop)jasje. In de eerste aflevering zijn dat publiekslieveling Wolter Kroes en rapper en charmeur Poke. Wolter nodigt de enthousiaste rapper uit voor een dagje varen op zijn boot en een prille vriendschap wordt geboren. Ook muzikaal is het feest, want Poke en Ali B maken een remake van Wolters grootste hit 'Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen' en Poke's nummer 'Lekker He' wordt door Wolter in een nieuw jasje gestoken.


Live: Feyenoord - CSKA Moskou

RTL 7
20:54 uur

Vanavond speelt Feyenoord om 21.00 uur thuis tegen CSKA Moskou in de Europa League. Na twee wedstrijden staat Feyenoord laatste in Groep K met slechts één punt. De eerste wedstrijd speelden de Rotterdammers 0-0 bij Dinamo Zagreb. Een week geleden ging het huis mis tegen Wolfsberger, het werd 1-4.


Nieuw: neXt

FOX
21:00 uur

Vanavond start de nieuwe sciencefiction-actieserie NeXt op FOX. De afleveringen zijn vlak na de Amerikaanse première te zien op de Nederlandse seriezender. Elke donderdag om 21:00 uur. In NeXt wordt spectaculaire actie gecombineerd met de angst van de mensheid voor de ontwikkelingen van technologie en kunstmatige intelligentie. Want wat gebeurt er als een extreem geavanceerd kunstmatig intelligentieprogramma zo slim wordt, dat het de hele wereld kan hacken? De dynamische thriller draait om een briljante, maar paranoïde voormalig tech-CEO die zich aansluit bij een Homeland Cybersecurity Agent en haar team om 's werelds eerste kunstmatige intelligentiecrisis te stoppen: de opkomst van een AI-schurk met het vermogen zichzelf continu te verbeteren. Het ergste is, is dat hij deze AI-schurk zelf heeft ontwikkeld. Hoe vecht je tegen een vijand die je telkens een stap voor is?


Medialogica: complotbeweging QAnon

NPO 2
22:20 uur

Vanavond start een nieuwe reeks afleveringen van Medialogica, waarin de berichtgeving van de media tijdens nieuwsgebeurtenissen wordt onderzocht. Daarin komt het verschil tussen beeld en werkelijkheid naar voren. Elke donderdag rond 22:20 uur op NPO 2. In de eerste aflevering een onderzoek naar de opkomst van de complotbeweging QAnon, inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met honderdduizenden volgers. Hoeveel aandacht verdient de beweging? QAnon-aanhangers geloven in een deepstate complot waar president Trump tegen strijdt. Maar ook in een pedofielennetwerk gerund door hooggeplaatste politici en beroemdheden. Daarnaast koesteren zij een groot wantrouwen tegen de traditionele media. Over hoe een spel in de krochten van het internet uitgroeit tot een beweging die zich buiten de VS verspreidt en óók Nederland bereikt. Over de dilemma's waar journalisten mee worstelen. Maakt berichtgeving de aanhang juist niet groter? En wat is de invloed van de complottheorie op de verkiezingscampagne?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ali B Op Volle Toeren, PSV en Feyenoord in Europa League en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier