Indrukwekkende thriller V for Vendetta donderdag te zien op Veronica

Indrukwekkende thriller V for Vendetta donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Sommige films zijn zó uniek, dat het lastig is om ze te omschrijven. V for Vendetta is daar een voorbeeld van. Is dit nou een superheldenepos, een thriller of een actiefilm? Eigenlijk is deze productie het allemaal. De moderne klassieker is donderdag te zien op Veronica en je kunt V for Vendetta streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als V. V is een meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Sinds de release in 2006 is V for Vendetta tot een grote publieksfavoriet, maar in eerste instantie was de film geen overdeeld succes. De apocalyptische verhaallijn doet wel érg denken aan George Orwells roman 1984, maar de film geeft hier juist een eigen, unieke twist aan. Regisseur James McTeigue (van wie we sindsdien nauwelijks meer iets hebben gehoord) koos bovendien voor een prachtige vormgeving, die je met gemak het verhaal inzuigt. Voeg daar de indrukwekkende beelden van bijvoorbeeld de aanslag op de regeringsgebouwen aan toe, en je hebt een adembenemend mooie én spannende film.

Cast
Naast Natalie Portman (Annihilation) en Hugo Weaving (Hacksaw Ridge) zijn ook Stephen Rea (The Crying Game) en John Hurt (Alien) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James McTeigue.

V for Vendetta (2006) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op donderdag 2 september om 23.35 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 132 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende thriller V for Vendetta donderdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV