Recensie: door Monster Hunter krijg je heimwee naar je gamecontroller

Recensie: door Monster Hunter krijg je heimwee naar je gamecontroller
Met Resident Evil-ster Milla Jovovich

Film :

Sinds 3 december draait de film Monster Hunter in de Nederlandse bioscopen. De franchise verkocht wereldwijd zestig miljoen videogames, waarvan het meest recente deel (Monster Hunter: World) de bestverkochte titel werd. Rennen we nu massaal naar de bioscopen? Lees hier de filmrecensie van Monster Hunter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Kill the Diablos!
In Monster Hunter belandt luitenant Artemis (Milla Jovovich) met haar trouwe team in een zware zandstorm die ze transporteert naar een nieuwe wereld. Ze ontdekken dreigingen en angstaanjagende monsters, die niet te stoppen zijn met hun wapens. Deze wezens vormen zelfs een dreiging voor hun eigen wereld. Maar dan vinden ze medestanders.

Actrice Milla Jovovich als Artemis in de film 'Monster Hunter'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
We weten al jaren dat we van een regisseur als Paul W.S. Anderson (bekend van de Resident Evil-films en man van Milla Jovovich) niet te veel moeten verwachten. En al lijken veel videogame-films gedoemd om te mislukken, hopen we dat deze gameverfilming een uitzondering is. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Monster Hunter valt erg tegen. Zo zijn de special effects nog best te pruimen, maar ontbreekt het aan verhaal en worden karakters niet uitgediept. Ook zie je weer dat Jovovich geen sterke actrice is, in een 'lege' rol die weinig indruk maakt. Al heel snel bekruipt je het gevoel dat je naar een matig verfilmde game aan het kijken bent. Bovendien jat de film brutaal scènes uit Rambo, Tremors, Aliens en komt zelfs Pirates of the Caribbean voorbij. We hebben heimwee naar de controller, want de game was gewoon beter. Anderhalve ster.

Cast
Naast Milla Jovovich (Resident Evil: Retribution) en Tony Jaa (Fast & Furious 7) is ook Ron Perlman (Hellboy) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat).

Monster Hunter is vanaf 3 december 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Actie, Avontuur, Fantasie. Tijdsduur: 99 minuten. IMDb-score 5,5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: door Monster Hunter krijg je heimwee naar je gamecontroller of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier