Top 10: de beste Netflix films van 2020

Top 10: de beste Netflix films van 2020
Beste films die je op de streamingdienst kunt vinden

Film :

2020 was een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld. Veel minder mensen in de bioscopen, dus veel meer films en series op de eigen schermen. Gids.tv zet de beste films van Netflix op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2020, de beste series van 2020 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 6,5


Netflix pakt groots uit met het hilarische verhaal van de fictieve inzending Fire Saga uit IJsland. Zij hullen zich in prachtige kostuums en begeven zich in waanzinnige decors - en dan zijn het ook nog eens hysterische personages. Lees hier waar je Eurovision Song Contest: Story of Fire Saga kunt kijken.

Lees hier de recensie van Eurovision Song Contest: Story of Fire Saga.

9. Da 5 Bloods

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 6,5


Spike Lee blijft natuurlijk een van de grootste Witte Huis-critici, dus kleine grapjes en bekende teksten, liedjes en steekjes onder water komen wel voorbij. In dit geval overheerst de actie. Lees hier waar je Da 5 Bloods kunt kijken.

Lees hier de recensie van Da 5 Bloods

8. Extraction

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 6,7


Met ijzersterke vechtscènes, en vlijmscherpe achtervolgingen zit de film tot aan de nok toe vol met actie. De cast is prima in orde met Chris Hemsworth en David Harbour in de hoofdrollen. Lees hier waar je Extraction kunt kijken.

Lees hier de recensie van Extraction

7. I'm Thinking of Ending Things

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 6,7


Wat begint als een eenzaam schouwspel in een auto die midden in een sneeuwstorm terecht dreigt te komen, veranderd langzamerhand in een ongemakkelijk eerste diner met de schoonouders. Kaufman flikt het weer met weemoedige dialogen en een prachtig geschreven verhaal. Lees hier waar je I'm Thinking of Ending Things kunt kijken.

Lees hier de recensie van I'm Thinking of Ending Things

6. El Hoyo (The Platform)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,0


Voor deze SF-horrorfilm die in eerste instantie tijdloos actueel lijkt te zijn, voelt de humanistische boodschap inmiddels een stuk urgenter. Lees hier waar je El Hoyo kunt kijken.

Lees hier de recensie van El Hoyo


Het vermelden waard

In deze lijst zijn de vele documentaires die dit jaar op Netflix zijn verschenen, niet meegenomen. Deze documentaires hadden kunnen worden opgenomen in deze lijst:

  • David Attenborough: A Life on Our Planet (Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 9,0)
  • My Octopus Teacher (Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,4)
  • Mucho Mucho Amor (Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,3)

5. Ma Raineys Black Bottom

Gids.tv: ★★★★ | IMDb:


We kennen Chadwick Boseman natuurlijk vooral als Black Panther, maar zijn karakterrollen (bijvoorbeeld als James Brown en Jackie Robinson) kan hij shinen. Hij doet dat ook in deze film, en echt magnefiek. Lees hier waar je Ma Rainey's Black Bottom kunt kijken.

Lees hier de recensie van Ma Rainey's Black Bottom.

4. The Devil All The Time

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,1


De gehele cast blinkt uit met waanzinnige acteerprestaties, waarbij Holland als boegbeeld fungeert. Het verhaal wordt steeds grimmiger en aangrijpender en daardoor vliegen de dikke twee uur snel voorbij. Lees hier waar je The Devil All The Time kunt kijken.

Lees hier de recensie van The Devil All The Time

3. Uncut Gems

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,4


De gebroeders Safdie weten "hun stad" New York uitstekend neer te zetten. Vooral de karakteropbouw van hoofdrol Ratner, die met een steeds ingewikkelder en onstabieler wordend kaartenhuis wordt geconfronteerd. Lees hier waar je Uncut Gems kunt kijken.

Lees hier de recensie van Uncut Gems

2. The Trial of the Chicago 7

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,8


Wie van Amerikaanse politieke rechtbankdrama’s houdt, kan zijn hart ophalen met The Trial of the Chicago 7. Met een waanzinnige cast, mooi tijdsbeeld, sterke dialogen en één van de beruchtste rechtszaken van de vorige eeuw. Lees hier waar je The Trial of the Chicago 7 kunt kijken.

Lees hier de recensie van The Trial of the Chicago 7.

1. Mank

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 7,2


Prachtige en visueel meesterlijke film in zwart en wit. Het verhaal over één van de meest bekeken films van de 20ste eeuw: Citizen Kane. Lees hier waar je Mank kunt kijken.

Lees hier de recensie van Mank.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV