Heftige #BOOS-documentaire Euthanasie de movie zie je dinsdag op NPO 3

Heftige #BOOS-documentaire Euthanasie de movie zie je dinsdag op NPO 3
Tim Hofman ontmoet jongeren die niet meer willen leven

Kijktip :

Dinsdagavond (16 februari) is de heftige #BOOS-documentaire Euthanasie de movie te zien op NPO 3. Presentator Tim Hofman ontmoet in deze docu twee jonge mensen, die niet meer willen leven. Waar lopen ze tegenaan, en hoe werkt het als je op jonge leeftijd euthanasie zou willen? Om hier een vinger achter te krijgen volgt Hofman de 21-jarige Athaliah en de 25-jarige Robin maar liefst drie jaar.

Euthanasie de movie gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Ziekte
Allebei kampen ze met de nodige problemen, die het leven voor hen ondraaglijk maken. Zo is Athaliah doodsbang om langzaam te stikken, omdat haar longen haar niet meer voldoende zuurstof kunnen bieden. Haar ziekte is inmiddels zó ver gevorderd, dat ze graag zelf over haar einde wil beslissen. En Robin is lichamelijk dan wel helemaal gezond, geestelijk heeft hij het zwaar. Hij is gediagnosticeerd met PTSS en persoonlijkheidsproblematiek.

Gedwongen opname
Op het moment dat Hofman Robin ontmoet, zit hij in gedwongen opname. Voor hem is het klip en klaar: hij is klaar met leven. Zelfdoding lijkt hem niets, maar voor een levenseindetraject moet hij nog zo'n tien jaar wachten. Verder gaat Hofman in de #BOOS-studio in gesprek met Olax en Jelmer (beiden 33), die niet meer willen leven. Daarnaast komen experts van onder meer het Expertisecentrum Euthanasie aan het woord.

De documentaire Euthanasie de movie is op dinsdag 16 februari om 21.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de hele documentaire Euthanasie de movie terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige #BOOS-documentaire Euthanasie de movie zie je dinsdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier