Zenuwslopende actiethriller The Foreigner zondag te zien op Veronica

Zenuwslopende actiethriller The Foreigner zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Jackie Chan heeft al een decennialange, memorabele carrière achter de rug, maar de Hongkongse actieheld is nog altijd niet uitgeknokt. In 2017 bestormde hij de bioscopen nog met de zenuwslopende actiethriller The Foreigner. Deze film is zondag te zien op Veronica en je kunt The Foreigner streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
The Foreigner gaat over de eigenaar, Quan, van een Chinees restaurant die in 1984 tijdens zijn vlucht naar Engeland twee dochters verloor en wiens vrouw stierf bij de bevalling van zijn jongste dochter. Hij wordt overmand door verdriet wanneer zijn dochter overlijdt bij een bomaanslag die wordt opgeëist door 'The Authentic IRA', een splintergroep binnen de IRA. Quan, een voormalig oud-commando gespecialiseerd in explosieven en hand-to-hand combat, besluit zelf af te rekenen met de daders.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het blijft toch indrukwekkend om te zien hoe mannen op hoge leeftijd nog als volwaardige actiehelden op het witte doek schitteren. In het geval van Jackie Chan is dat nóg imposanter, omdat hij bijna al zijn stunts zelf doet (de beste man is inmiddels 66 jaar). Er wordt doorgaans nogal neerbuigend gedaan over zijn martial arts-films, maar een groot deel van die producties is ontegenzeggelijk vermakelijk en de actie is van hoge kwaliteit. Niet voor niets kreeg Chan in 2016 een ere-Oscar voor zijn gehele oeuvre. Een jaar later verscheen The Foreigner, opnieuw een spannende en spetterende actiefilm die geen minuut verveelt.

Cast
Naast Jackie Chan (Rush Hour) en Pierce Brosnan (The Ghost Writer) zijn ook Michael McElhatton (Justice League) en Charlie Murphy (Philomena) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Campbell (Casino Royale).

The Foreigner (2017) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zondag 21 februari om 23.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 113 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende actiethriller The Foreigner zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV