Keuringsdienst van waarde doet donderdag 1 april onderzoek naar meergranen

Keuringsdienst van waarde doet donderdag 1 april onderzoek naar meergranen
Wanneer verdienen brood en beschuit deze kwalificatie?

Kijktip :

Donderdag (1 april) doet de Keuringsdienst van waarde in een nieuwe aflevering onderzoek naar de kwalificatie 'meergranen'. Wat moeten brood en beschuit bevatten voordat ze dit verdienen?

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hoeveel?
Al eeuwenlang bakken bakkers hun brood van graan. Dat is altijd zo geweest, en dat zal ook wel altijd zo blijven. Maar tegenwoordig zijn er ook bakkers die hun brood bakken met méér graan. Maar hoeveel graan past er dan in een brood? En hoe zit het met al dat extra graan dat fabrikanten in beschuit, tortilla's en pannenkoeken zeggen te verwerken?

Graantje meepikken
Het beroemde gezegde "een graantje meepikken" lijkt hierbij van toepassing op de grote producenten, want dat is precies wat ze doen door in te spelen op onze zucht naar meer. De Keuringsdienst wil weten wanneer brood of beschuit de naam 'meergranen' verdient en doet broodnodig onderzoek bij een ambachtelijke bakker, een molen en een fabriek.

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keuringsdienst van waarde doet donderdag 1 april onderzoek naar meergranen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier