Klassieke comedy A Fish Called Wanda zondag te zien op NPO 2

Klassieke comedy A Fish Called Wanda zondag te zien op NPO 2
Ook te streamen via Google Play

Kijktip :

Na zeer succesvolle producties met het comedygezelschap Monty Python, waaronder de serie Fawlty Towers en films als Monty Python and the Holy Grail en Monty Python's Life of Brian, gingen de Britse komieken hun eigen weg. John Cleese had het meeste succes; hij was onder meer te zien in A Fish Called Wanda. Deze klassieke comedy zie je zondag op NPO 2 en je kunt A Fish Called Wanda streamen via Google Play.

Het verhaal
De Amerikaanse diamantliefhebber Wanda en haar vriendje Otto zijn in Engeland om samen met George en Ken een diamantroof voor te bereiden. Wanda en Otto willen de buit voor zichzelf houden en informeren de politie over George. Ze weten echter niet dat hij de diamanten al op een geheime plek verborgen heeft. Wanda denkt dat de beste manier om achter de verstopplaats te komen is om aan te pappen met Georges advocaat Archie Leach.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
John Cleese schreef zelf het scenario voor de geweldige comedy A Fish Called Wanda, en besloot ook maar meteen de hoofdrol van Archie Leach op zich te nemen. Nog altijd geldt deze productie als één van de beste comedy's van de jaren tachtig, die ruim dertig jaar na de release nog altijd fier overeind staat. Als kijker val je van het ene komische hoogtepunt in het andere en het verhaal zit ook uitstekend in elkaar. Voeg daar de geweldige acteerprestaties aan toe en je hebt een klassieker waar je u tegen zegt.

Cast
Naast John Cleese (Die Another Day) en Jamie Lee Curtis (Knives Out) zijn ook Kevin Kline (Beauty and the Beast) en Michael Palin (The Death of Stalin) te zien in A Fish Called Wanda. Deze film is geregisseerd door Charles Crichton.

A Fish Called Wanda (1988) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zondag 23 mei om 22.45 uur te zien op NPO 2. Genre: comedy. Speelduur: 108 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV