Ontroerend filmdrama The Blind Side vrijdag te zien op Net5

Ontroerend filmdrama The Blind Side vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Lange tijd stond Sandra Bullock bekend als een redelijke comedyactrice in matige films (een enkele uitzondering daargelaten), maar dat veranderde in 2009 in één klap met The Blind Side. Haar tour de force werd uiteindelijk zelfs bekroond met een Oscar voor Beste Actrice. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Blind Side streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Michael is een getraumatiseerde Afro-Amerikaanse tiener die op straat leeft in Memphis. Hij heeft geen idee wie zijn vader is en zijn moeder is drugsverslaafd. Op een avond wordt hij opgemerkt door de welgestelde Leigh Anne en omdat hij geen slaapplaats heeft besluit ze hem onderdak aan te bieden. Michael vindt een thuis bij de liefdevolle Leigh Anne en haar gezin. Aangemoedigd door zijn nieuwe familie krijgt hij de kans echt iets van zijn leven te maken en zijn grote talent voor American Football te benutten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Films als The Blind Side worden regelmatig denigrerend aangeduid als Oscar-bait: producties die zo overduidelijk hengelen naar Oscars dat het opzichtig wordt. Toch viel de Academy in 2009 als een blok voor The Blind Side, met een Oscar voor Bullock als resultaat. Ze zet dan ook een prachtige rol neer als de liefdevolle Leigh Anne. Bovendien vertelt de film een inspirerend verhaal met een mooie boodschap; ook de film zelf werd genomineerd voor een Oscar.

Cast
Naast Sandra Bullock (Gravity) en Tim McGraw (Tomorrowland) zijn ook Quinton Aaron (Be Kind Rewind), Kathy Bates (Richard Jewell) en Lily Collins (Mank). te zien in The Blind Side. Deze film is geregisseerd door John Lee Hancock (Saving Mr. Banks).

The Blind Side (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 18 juni om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 129 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend filmdrama The Blind Side vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV