Vanavond op tv: docu Opstand op de Neptunus, special Herinneringen voor het leven

Vanavond op tv: docu Opstand op de Neptunus, special Herinneringen voor het leven
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 juni

Kijktip :

Een dag voor Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij, is de indrukwekkende documentaire Opstand op de Neptunus te zien op NPO 2. Verder onder meer de live special Herinneringen voor het leven. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Het beste van... André Hazes

NPO 3
20:20 uur

In deze aflevering van Het beste van... kijken bekende Nederlandse muziekliefhebbers naar het oeuvre van André Hazes sr. Onder anderen Erik de Zwart, Dries Roelvink, Sander Lantinga en Samantha Steenwijk delen hun herinneringen aan de muziek van de grootste volkszanger ooit in Nederland. In hoog tempo horen we de grootste hits van Hazes, waaronder 'Een beetje verliefd', 'Een vriend', 'Geef mij je angst' en 'Ik meen het'.


Docu: Opstand op de Neptunus

NPO 2
20:30 uur

Het is de bloedigste opstand op zee in ons slavernijverleden en toch kent haast niemand het verhaal. Een Zeeuws schip ontploft na een hevige strijd voor de Ghanese kust. Sosha Duysker reconstrueert met historicus Ruud Paesie het bloedstollende drama op zee in de documentaire Opstand op de Neptunus.


Die Hard 4: Live Free or Die Hard

Veronica
20:30 uur

Veronica zendt vanavond de keiharde actiefilm Live Free or Die Hard uit. John McClane komt opnieuw in actie, wanneer een groep internetterroristen van plan is om alle computers in Amerika plat te leggen op Onafhankelijkheidsdag. Het boosaardige driestappenplan is om eerst de systemen van de verkeerscontrole onklaar te maken, om via het economische centrum tot slot water en elektriciteit af te sluiten. Geholpen door de jonge hacker Matt Foster is alle hoop in Washington eens te meer gevestigd op de onvermoeibare McClane.


Live: Herinneringen voor het leven - stop dementie

NPO 1
20:35 uur

In het speciale liveprogramma Herinneringen voor het leven - stop dementie vraagt presentatrice Dionne Stax aandacht voor de mensen die met de ziekte te maken hebben, de impact op de omgeving en de noodzaak om dementie te stoppen. Vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem spreekt Dionne met onderzoekers, mensen met persoonlijke verhalen en er zijn bijzondere optredens. Het doel van de uitzending is om aandacht te vragen voor dementie en donateurs te werven voor Alzheimer Nederland.


Concert: André Hazes live in het Concertgebouw Amsterdam 1982

NPO 3
21:10 uur

In de André Hazes-week op NPO 3 is vanavond het legendarische optreden in Het Koninklijk Concertgebouw van 28 december 1982 te zien. Hazes is op dat moment in topvorm; hij heeft hit na hit en staat voor de eerste keer in zijn eigen stad én in de zaal waarvan hij altijd heeft gedroomd. Het publiek in de zaal gaat volledig uit zijn dak, een tafereel wat men niet eerder op deze manier zag in het klassieke Concertgebouw.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV