Openingsceremonie Olympische Spelen live op tv en online

Openingsceremonie Olympische Spelen live op tv en online
Sportfestijn gaat eindelijk van start

Kijktip :

Hoewel de eerste Olympische evenementen al van start gegaan zijn (zo wonnen de Nederlandse voetbaldames woensdag met 3-10 van Zambia) vindt de officiële openingsceremonie op vrijdag 23 juli plaats. De ceremonie is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Openingsceremonie Olympische Spelen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Noodtoestand
Een jaar later dan gepland vinden de Olympische Spelen van Tokio plaats. In de Japanse miljoenenstad is weliswaar de noodtoestand van kracht vanwege de coronapandemie, maar de Spelen gaan dit jaar wél door. Toch is de openingsceremonie anders dan anders: er gelden nog altijd afstandsmaatregelen en er is slechts een beperkt aantal mensen bij.

Keet en Churandy
De traditionele vlaggenceremonie vindt gewoon plaats. Namens de Nederlandse Olympiërs lopen de 16-jarige skateboardster Keet Oldenbeuving en de ervaren atleet Churandy Martina (37) het stadion binnen met de nationale driekleur. Overigens is de regisseur, Kentaro Kobayashi, een dag voor de ceremonie ontslagen vanwege Holocaust-grappen uit het verleden.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio is op vrijdag 23 juli om 12.35 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je de openingsceremonie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Openingsceremonie Olympische Spelen live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier