Vanavond op tv: o.a. start Greatest Hits of the 80s en De school die kleur bekent

Vanavond op tv: o.a. start Greatest Hits of the 80s en De school die kleur bekent
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 augustus

Kijktip :

Vandaag is er voor ieder wat wils op televisie. Er beginnen meerdere docuseries, waaronder De School Die Kleur Bekent en Vlaanderen Herleeft. Ook kunnen muziekliefhebbers genieten van een nieuw programma, namelijk Greatest Hits of the 80s. Voetbalfans kunnen kiezen uit twee wedstrijden, namelijk die van Feyenoord of Vitesse. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Feyenoord - FC Luzern (Conference League)

FOX
20:00 uur

Vanaf 19:00 uur zie je de voorbeschouwing en om 20:00 uur is er een live verslag op FOX en ESPN van Feyenoord - Luzern in de derde voorronde van de UEFA Conference League. De heenwedstrijd in Zwitserland won Feyenoord met 3-0. Een plek in de play-offronde lijkt dus al met één been bereikt. Als Feyenoord Luzern uitschakelt, is Elfsborg of Velez Mostar de laatste horde voor een plek in de groepsfase van het nieuwe, derde Europese toernooi.


Live: Dundalk - Vitesse (Conference League)

RTL 7
20:29 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur live verslag van Dundalk - Vitesse in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. Een week geleden eindigde de heenwedstrijd in 2-2. Pas vlak voor tijd wisten de Arnhemmers, die toen met tien man speelden, de gelijkmaker te scoren. Uit bij Dundalk moet Vitesse winnen om de play-offronde van de Conference League te halen. Uitdoelpunten tellen bij een gelijkspel vanaf dit seizoen niet meer dubbel.


The Great British Bake Off: dessertweek

NPO 1
20:35 uur

Het is de week van de desserts in The Great British Bake Off en juryleden Paul Hollywood en Prue Leith kijken welke bakkers de maaltijd kunnen afsluiten met een perfect nagerecht. De signatuuropdracht is een miniversie van de klassieke cheesecake. Ze moeten twaalf identieke, zeer decoratieve mini-cheesecakes bakken. De technische opdracht dateert uit de 17de eeuw. Prue wil dat de bakkers twee 'Sussex pond'-puddingen maken. Bij het aansnijden hoort de vulling eruit te lopen, zodat er een vijvertje van citroensiroop ontstaat. Tot slot moeten de bakkers hun artistieke visie uitwerken in gelei en biscuitdeeg, als spectaculaire 'jelly art'-desserttaart.


Nieuw: De school die kleur bekent

NPO 3
20:50 uur

Onder leiding van leraren en professoren leren Engelse schoolkinderen vooroordelen rondom ras te ontdekken en uit te roeien. Alles wat ze dachten te weten over ras wordt tegen het licht gehouden in het tweeluik 'De school die kleur bekent'. Leerlingen worden aan het begin en het einde van de cursus getest op vooroordelen omtrent ras. Veranderen de leerlingen door deze ervaring? En is het een programma dat alle scholen zouden moeten aanbieden? Deel twee is volgende week donderdag om 20:50 uur te zien op NPO 3.


Nieuw: Vlaanderen herleeft

Eén
21:02 uur

In het driedelige Vlaanderen herleeft volgt Eric Goens mensen voor én achter de schermen in de muzieksector tijdens de afgelopen coronaperiode en tijdens de huidige heropstart. Elke donderdag rond 21:00 uur op de Vlaamse zender Eén. Hoe brengen artiesten, die normaal op het podium staan, hun vrijgekomen tijd nu door? Er zijn digitale optredens, er wordt intensief gewerkt aan nieuwe albums en er zijn de voorbereidingen op de eerste grote concerten.


Dramafilm: La double vie de Véronique

Canvas
21:09 uur

Psychologisch drama van Krzysztof Kieslowski


Mr. Frank Visser, hoe is het nu met?: parkieten

SBS 6
21:25 uur

De komende weken herhaalt SBS6 afleveringen van Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?, waarin wordt teruggeblikt op zaken die in voorgaande seizoenen behandeld zijn. Hoe is het nu met de betrokkenen en hebben ze de raad van Mr. Frank Visser opgevolgd? In deze aflevering: In Delfgauw doet Annet geen oog meer dicht doet door de vogels van haar buurvrouw Nel. Het gaat om dertig parkieten. In Hillegom heeft bollenkweker René het aan de stok met zijn buren Loek en Anja over een gedeeld pad.


Nieuw: Greatest Hits of the 80s

NPO 3
21:45 uur

In het muziekprogramma Greatest Hits of the 80s is deze en volgende week donderdag op NPO 3 een selectie te zien van klassiekers uit de jaren 80. George Michael schreef Careless Whisper in een bus in zijn tienerjaren. Steve Gregory, vertelt over de saxofoon in dit nummer. Midge Ure van Ultravox laat zien wat de iconische refrein lijn in Vienna zo krachtig maakt. Billy Currie legt uit hoe zijn klassieke muziekopleiding goed te pas kwam. David Grant en Katie Puckrik, fans van Prince, over de muziek en tekst van 1999. Malcolm Gerrie, een van de breinen achter de legendarische muziekshow The Tube, herinnert zich het ontstaan van Sweet Dreams (Are Made of This) van Eurythmics.


Start: De villamoord

NPO 2
22:10 uur

Voordat op 30 augustus een nieuw seizoen van de documentaireserie De villamoord begint, herhaalt NPO 2 de komende drie donderdagen om 22:10 uur het eerste seizoen. De documentaireserie gaat over de mogelijk grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse geschiedenis, die in de volksmond De Arnhemse Villamoord is gaan heten. In de serie gaan de makers langs bij een aantal van de veroordeelde mannen, hun advocaat en familieleden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV