Prachtig kostuumdrama Downton Abbey zie je zaterdag op België Eén

Prachtig kostuumdrama Downton Abbey zie je zaterdag op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Tussen 2010 en 2015 groeide Downton Abbey uit tot één van de populairste series ter wereld. En dat is verrassend voor een kostuumdrama. Fans waren ontroostbaar na het einde van de serie, maar gelukkig verscheen in 2019 de gelijknamige film, waarmee het verhaal verder ging. Deze film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Downton Abbey streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Downton Abbey speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie. Op het landgoed wordt hard gewerkt aan een groots feest waar zelfs Carson bij aanwezig zal zijn. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin, die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel de film niet helemaal kan tippen aan de serie, blijft het een genot om naar de karakters uit Downton Abbey te kijken. De uitstraling van de film is weer tot in de puntjes verzorgd, met schitterende kostuums en sets. De beslommeringen van de Britse adel zorgen weer voor een buitengewoon vermakelijk verhaal, en de cast is zoals altijd uitstekend. Ook de legendarische Maggie Smith (op dat moment 84 jaar) is gelukkig weer van de partij.

Cast
Naast Hugh Bonneville (Paddington 2) en Laura Carmichael (Tinker Tailor Soldier Spy) zijn ook Jim Carter (The Golden Compass) en Brendan Coyle (Me Before You) te zien in Downton Abbey. Deze film is geregisseerd door Michael Engler.

Downton Abbey (2019) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is zaterdag 11 december om 21.30 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV