Documentaire Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak maandag te zien op NPO 2

Documentaire Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak maandag te zien op NPO 2
Danny Ghosen in gesprek met nabestaanden van bombardementen

Kijktip :

Maandagavond (21 februari) zendt NPO 2 de documentaire Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak uit. Presentator Ghosen reist hierin opnieuw naar een Arabisch land om poolshoogte te nemen na een tragische gebeurtenis, zoals hij eerder deed in Libanon.

Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hawija
In december 2021 vertekt Ghosen naar Irak om in gesprek te gaan met nabestaanden en slachtoffers van de bombardementen van de internationale coalitie op IS-wapendepots in Hawija en Mosul. Nederland was, naast andere landen, mede verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid burgerdoden in Hawija - een pijnlijke kwestie voor de overheid.

Schrijnend
De verhalen die Ghosen hoort zijn schrijnende getuigenissen. Welke prijs hebben de inwoners van Irak moeten betalen voor de bevrijding van hun land? En hoe pakken ze hun leven weer op? "Met deze documentaire krijgen de slachtoffers van Nederlandse bombardementen op IS-doelen in Hawija, Irak, een gezicht", zegt Danny Ghosen over Als de bom valt.

De documentaire Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak is maandag 21 februari om 20.30 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Als de bom valt - Danny Ghosen in Irak terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV