Recensie: in actiethriller The 355 gaan vrouwen spierballen de wereld redden

Recensie: in actiethriller The 355 gaan vrouwen spierballen de wereld redden
Van de makers van Jason Bourne en X-Men

Film :

Vanaf 10 maart is de film The 355 te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze nieuwe spionagethriller heeft Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diana Kruger, Lupita Nyong'o en Fan Bingbing in de hoofdrol. De dames moeten de wereld redden, en dat gaat van hot naar her en niet zonder slag of stoot. Lees hier de filmrecensie van The 355.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Work together or die alone
Nadat een terroristische organisatie een zeer gevaarlijke en krachtig wapen in handen krijgt, dreigt de Derde Wereldoorlog uit te breken. Vijf stoere vrouwen slaan de handen ineen en doen er alles aan om de agressieve, oorlogszuchtige mannen uit te schakelen en zo de wereld te redden.

Actrice Jessica Chastain en Sebastian Stan in de actiethriller 'The 355'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 5,2

Het was zeker niet de bedoeling van regisseur Simon Kinberg (bekend van de film X-Men: Dark Phoenix) om zijn nieuwe actiefilm vlak na het uitbreken van een oorlog uit te brengen, maar de release werd door corona een aantal keer uitgesteld. De dames gaan van Washington naar Marokko, en van Londen naar Shanghai om grote chaos te voorkomen. Vooral in het tweede deel van The 355 wordt het gaspedaal iets meer ingetrapt en wordt het soms goed spannend. De film neemt zichzelf duidelijk erg serieus en dat is dan ook gelijk het grote minpunt: de speelduur is te lang en het creëeren van een sequel binnen deze film is veel te overdreven. Actrice Jessica Chastain rennend in een fladderende rode zomerjurk in het bruisende Parijs is vermakelijk, maar zijn we morgen (helaas) weer vergeten. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) en Penélope Cruz (Vanilla Sky) zijn ook Diana Kruger (Inglourious Basterds), Lupita Nyong'o (Us) en Bingbing Fan (X-Men: Days of Future Past), Sebastian Stan (Fresh) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Simon Kinberg (The Twilight Zone).

Vanaf 10 maart is de film The 355 te zien in de bioscopen. Genre: Actie, Thriller. Tijdsduur: 121 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in actiethriller The 355 gaan vrouwen spierballen de wereld redden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV