Vrijdag 1 april in Het jaar van Fortuyn: storm van protest

Vrijdag 1 april in Het jaar van Fortuyn: storm van protest
Uitspraken Pim Fortuyn doen stof opwaaien

Kijktip :

Afgelopen vrijdag ging de gloednieuwe dramaserie Het jaar van Fortuyn van start op NPO 1, over de verkiezingsstrijd tussen Pim Fortuyn en Ad Melkert. Morgen (vrijdag 1 april) het tweede deel, waarin de zaken al snel een kookpunt bereiken.

Het jaar van Fortuyn aflevering 2 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Migratieproblemen
De aanslagen van 11 september 2001 lijken de wereld ingrijpend te veranderen en het anti-islamsentiment neemt in rap tempo toe. Ad Melkert wil stelling nemen over de groeiende migratieproblemen, maar Wim Kok - op dat moment nog premier namens de PvdA - houdt dit tegen: het onderwerp ligt te gevoelig.

Storm van protest
Als Pim Fortuyn in een interview de islam een achterlijke cultuur noemt, steekt er een storm van protest op. Melkert kan zich niet langer stilhouden en wordt gedwongen zich uit te spreken. Ondertussen overlegt het bestuur van Leefbaar Nederland in een nachtelijk crisisoverleg of Fortuyn nog kan aanblijven als lijsttrekker.

Het jaar van Fortuyn is elke vrijdag rond 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het jaar van Fortuyn terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag 1 april in Het jaar van Fortuyn: storm van protest of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV