Recensie: Hold Your Breath: The Ice Dive haalt wereldrecord onder het ijs zwemmen

Recensie: Hold Your Breath: The Ice Dive haalt wereldrecord onder het ijs zwemmen
Korte Finse documentaire nieuw op Netflix

Film :

Vanaf 3 april is deze documentaire Hold Your Breath: The Ice Dive te zien op Netflix. Dat ijskoud water helend kan werken op je lichaam, bewijst deze documentaire op Netflix. Ademhaling, mindset, focus en gaan: leer Johanna Nordblad kennen. Lees hier de filmrecensie van Hold Your Breath: The Ice Dive.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Wereldrecord
Volg de vrije duiker Johanna Nordblad in deze documentaire terwijl ze met één ademtocht het wereldrecord voor afgelegde afstand onder ijs probeert te verbreken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 6,2

Het was tijdens de pandemie een rage om in ijskoud water te springen: De Nederlander Wim 'The Iceman' Hof doet het al jaren. In Finland gaan ze nog een stapje verder, zoals te zien in deze productie. De film is geregisseerd door Ian Derry en gaat over Johanna Nordblad en de voorbereidingen naar een wereldrecord. Of dat gaat lukken moet je zelf maar ervaren in deze gek genoeg benauwde maar ook rustgevende documentaire. Eén ding is zeker: onder het ijs is alles anders. De mooie plaatjes, maar ook het gevaar, de tegenslagen en wilskracht van deze vrouw is toch een reden om te gaan kijken. Want de 40 minuten zijn zo voorbij. Tweeënhalve ster.

Cast
De vrouwen Johanna Nordblad en Elina Manninen zijn te zien in deze korte docu. Deze productie is geregisseerd door Ian Derry (bekend van de korte film 'Johanna').

Vanaf 3 april 2022 is de documentaire Hold Your Breath: The Ice Dive te zien op Netflix. Genre: Documentaire, Kort, Sport. Tijdsduur: 40 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Hold Your Breath: The Ice Dive haalt wereldrecord onder het ijs zwemmen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV