Zo richt je je huis in als de Meilandjes!

Zo richt je je huis in als de Meilandjes!
Veneta biedt uitkomst

Nieuws :

De afgelopen weken hebben we de familie Meiland kunnen volgen in Chateau Bijstand. Zij hebben hun luxe villa verruild voor een bijstandswoning en moeten elk dubbeltje omkeren om het huis in te richten. Bij het inrichten van het Franse kasteel, de boerderij in Hengelo en de miljoenenvilla in Noordwijk ging het er heel anders aan toe. Toch weten ze van elke woning een thuis te maken.

De stijl van de woning
Bij het inrichten van de woning houden de Meilandjes altijd rekening met de stijl van de woning. Zo had het Franse kasteel een echte chateau-waardige inrichting. Een deel van de inrichting kon mee naar de boerderij in Hengelo, al waren er in Hengelo ook veel landelijke accenten te zien. In de Noordwijkse villa zien we bij Martien juist strakkere vormen en een gedurfd kleurenpalet met veel goud en zwart. Een stijl die goed past bij de moderne villa.

Details
Wat ook opvalt in de huizen van de Meilandjes is dat er een scherp oog voor detail is. Ruimtes zijn altijd netjes afgewerkt en perfect gestyled. Ongeacht of de smaak van de Meilandjes bij jouw smaak past, is dit een goede tip om in je achterhoofd te houden. Een hoge afwerking zorgt er namelijk voor dat de ruimte er luxer uitziet. Zorg er daarom voor dat je een bepaalde stijl doorvoert. Van de vloer tot het plafond en van de meubels tot de raambekleding. Ook de kwaliteit van de spullen is hierbij belangrijk. Het is bijvoorbeeld beter om een duo rolgordijn op maat te plaatsen dan een versleten gordijn dat te kort is.

Creatieve oplossingen
In alle programma’s van de Meilandjes hebben we daarnaast kunnen zien dat ze vol met vernuftige oplossingen zitten. Zo deden ze in Chateau Meiland veel klussen zelf, wat soms tot hilarische situaties leidde. Ook toverde Martien onlangs nog een glimlach op het gezicht van de kijkers van Chateau Bijstand toen hij een kledingkast van bananendozen maakte. Of de kast echt stevig was, is nog maar de vraag. Als dochter Maxime aan de dozen wil trekken, gilt Martien: "Dat moet je niet doen! Je moet er niet aan trekken." Ongeacht of de kledingkast van bananendozen het lang heeft vol gehouden: een creatieve oplossing is het wel!

De laatste aflevering van Chateau Bijstand is maandag 16 mei om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Chateau Bijstand terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zo richt je je huis in als de Meilandjes! of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV