Filmrecensie: Tomb Raider

Filmrecensie: Tomb Raider
Alicia Vikander is Lara Croft in nieuwe achtbaanrit

Film :

Toen de eerste trailers van deze Tomb Raider voorbij kwamen, kwam bij velen de vraag op of we nog wel zitten te wachten op de avontuurlijke, sexy Lara Croft in een nieuw jasje. De eerste versie met Angelina Jolie in de hoofdrol is alweer van vijftien jaar geleden. Het verhaal was eigenlijk wel verteld, al zijn er door de jaren heen nog wel sterke oplevingen geweest met de talloze games die over dit personage uitkwamen.

Gids.tv kijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Anno 2018 neemt Alicia Vikander (The Danish Girl) de pijl en boog in handen en schiet, springt, kreunt, gooit, vecht, vlucht en ontwijkt de talloze vijanden in dit nieuwe avontuur. Het is een avontuurlijke achtbaanrit, waar de getalenteerde Vikander een mooie rol neerzet als Lara Croft.

:article:img

De nieuwe Tomb Raider begint in de boksring waar Lara niet alle wedstrijden op haar naam kan zetten. Haar zeer rijke vader Richard Croft (Dominic West) is zeven jaar geleden verdwenen bij een geheime missie, op zoek naar een graf van een enge lugubere prinses. Lara wil eerst niets weten van het tekenen van de papieren van haar vader. Dit zou namelijk bevestigen dat haar vader echt dood is. Maar als ze een Japanse puzzel vindt in een geheime kamer van haar vader, gaat het roer om en besluit ze om naar het Japanse eiland af te reizen. Ook de boosaardige organisatie Trinity wil deze graftombe ontdekken, maar dan kennen ze de familie Croft nog niet.

:article:img

De rondborstige, sexy Lara Croft maakt plaats voor de wat sportievere versie. Het bulderende actiespektakel ziet er goed uit, al kan je al van te voren uittekenen hoe Lara zich weer uit benarde situaties redt. En al heeft het verhaal niet heel veel om het lijf, blijft het toch een avontuurlijke popcornfilm.

Het ontroerende aspect in de film, de band die Lara met haar vader heeft, komt niet goed uit de verf. Wel laat de Zweedse Vikander een knap staaltje acteerwerk zien, bijvoorbeeld wanneer ze iemand voor eigen bestel vermoordt.

Kosten nog moeite zijn gespaard om van deze Tomb Raider een spektakel te maken. Dat zie je er wel aan af, omdat vooral de actie en de special-effects goed hun werk doen. Als inspiratie is de game Tomb Raider uit 2013 gebruikt. Ook hebben ze goed gekeken naar films als Indiana Jones en The jewel of the Nile, maar dan zonder zweep, gleufhoed of kookpot. De IMDb-score is een 7,2.

Naast Alicia Vikander zijn ook Walton Goggins (The Hateful Eight), Daniel Wu (Warcraft), Dominic West (Money Monster) en Kirstin Scott Thomas (Darkest Hour) te zien in deze film. De film werd geregisseerd door Roar Uthaug (The Wave).

Tomb Raider is vanaf 14 maart te zien in de bioscoop. Genre: Actie. Tijdsduur: 118 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV