Docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers donderdag te zien op NPO 2

Docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers donderdag te zien op NPO 2
Ronald Snijders maakt eerbetoon

Kijktip :

Op 1 juli 2022 viert de legendarische multikunstenaar en radio- en tv-maker Wim T. Schippers zijn tachtigste verjaardag. Reden voor absurdist Ronald Snijders om een eerbetoon te maken, donderdag te zien in de documentaire 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers.

80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Overzicht
Op vrolijk ontregelende wijze leidt Snijders de kijker door een rijk geïllustreerd overzicht van Schippers' werk en ontmoet hij de man die tv-kijkend Nederland zowel kon verleiden als opzettelijk vervelen, verwarren, choqueren en irriteren. Veel fragmenten van Schippers werden legendarisch.

Koningin Juliana
Wie herinnert zich niet koningin Juliana die spruitjes schoonmaakt, een blote Phil Blom die de krant leest en de shows rond Barend Servet en Sjef van Oekel? Ook schreef Schippers het herdershondentoneelstuk Going to the Dogs en is hij al jarenlang de stem van Ernie in Sesamstraat.

De documentaire 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers is donderdag 30 juni om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV