Vanavond op tv: heftige documentaire Schijnstudent, Roda JC - Heracles Almelo (KNVB Beker)

Vanavond op tv: heftige documentaire Schijnstudent, Roda JC - Heracles Almelo (KNVB Beker)
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 oktober

Kijktip :

Vanavond gaat de eerste ronde van de KNVB Beker van start, met onder meer de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo. Verder onder meer de heftige documentaire Schijnstudent. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Volle Zalen

NPO 2
20:30 uur

Vanavond begint een nieuw seizoen van Volle Zalen op NPO 2. In dit programma portretteert Cornald Maas theaterpersoonlijkheden in hun dagelijks leven en tijdens hun werk. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ontmoet hij acteur Gijs Scholten van Aschat. Cornald Maas treft de gelouterd acteur in Tiel, de plaats waar hij opgroeide en de kiem werd gelegd voor zijn acteurschap. Scholten van Aschat wacht een druk theaterseizoen met diverse nieuwe producties.

Live: Roda JC - Heracles Almelo (KNVB Beker)

FOX
21:00 uur

Deze week staat de eerste ronde van de KNVB Beker op het programma. De topclubs zijn nog vrijgesteld, maar veel andere ploegen komen al wel in actie. Zo staat onder meer Roda JC - Heracles Almelo op het programma; zij spelen vanavond om 21.00 uur tegen elkaar. Het duel is live te zien op ESPN en het open kanaal van FOX. Roda JC bivakkeert momenteel op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, Heracles Almelo gaat aan kop.

Terug: Hij, zij, hen

NPO 3
21:20 uur

Vanavond begint een nieuw seizoen van Hij, zij, hen op NPO 3. Presentator Jan Kooijman ontmoet transgenderpersonen in hun dagelijks leven en bij hun transitie. Dat is een lange weg met veel ups en downs. Het programma heette voorheen Hij is een zij. Nieuw in dit seizoen is dat prominente transgenderpersonen als zanger Sam Bettens (trans man), acteur Thorn de Vries (non-binair) en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (trans vrouw) de deelnemers gaan bijstaan tijdens hun transitieproces.

Docu: Schijnstudent

NPO 2
22:15 uur

Het was haar grote droom: arts worden. Dianne Tonies begon in 2013 vol goede moed aan haar studie geneeskunde in Leiden. Maar op 16 januari 2020, de dag dat ze haar diploma zou ophalen, beroofde Dianne zichzelf van het leven. Haar bijzondere levensverhaal wordt verteld in de documentaire Schijnstudent. Op de dag van haar suïcide bleek Dianne al zes jaar lang een schijnstudent te zijn. Het was haar gelukt om iedereen in haar omgeving te laten geloven dat ze succesvol geneeskunde studeerde terwijl ze in werkelijkheid al na één jaar van de studie was gestopt.

Actiefilm: Spider-Man 2

RTL 7
22:35 uur

Op RTL 7 is vanavond de actiefilm Spider-Man 2 te zien. Peter Parker heeft het moeilijk na twee jaar als Spider-Man de misdaad te hebben bestreden. Zijn bizarre dubbelleven heeft grote gevolgen gehad voor zijn studie, werk en privéleven. Daarom besluit hij zijn leven als superheld voorgoed op te geven. Maar de twijfel slaat toe als de samenleving ernstig wordt bedreigd door Doctor Octopus, een inktvisachtig wezen met mechanische tentakels. Keert Spider-Man terug om het gevaar af te wenden?

Docu: Thatcher & Reagan - A Special Relationship

Canvas
22:45 uur

Vanavond en volgende week dinsdag (25 oktober) is het documentaire-tweeluik Thatcher & Reagan: A Special Relationship te zien op Canvas. Deze documentaire vertelt het verhaal van de samenwerking tussen Margaret Thatcher en Ronald Reagan. Charles Moore, auteur van de definitieve Margaret Thatcher-biografie, onthult hoe de voormalige Britse premier en de Amerikaanse president Ronald Reagan niet enkel een politieke band hadden. Hun vriendschap was gebouwd op hun ideologische affiniteit en sterke wederzijdse aantrekking.

Actuele video's

Meer actuele video's