Zondag 4 december in Medialogica: asielpaniek

Zondag 4 december in Medialogica: asielpaniek
Hoe doet media verslag van asielcrisis?

Kijktip :

Zondag (4 december) is een nieuwe aflevering van Medialogica te zien op NPO 2, het programma waarin onderzocht wordt in hoeverre de media een betrouwbare gids zijn. Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? En welk effect hebben media en publieke opinie op besluitvorming? In deze aflevering: asielpaniek.

Medialogica over asielpaniek gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

AZC
Burgemeesters andere directbetrokkenen uit Steenbergen, Oranje, Katwijk en Oldebroek kijken in Medialogica terug op de protesten tegen asielzoekers in hun gemeente en de mediadynamiek rondom dit thema. De mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (AZC) naar een gemeente leidt geregeld tot maatschappelijke ophef.

Albergen
Dat gebeurde afgelopen zomer bijvoorbeeld nog, rond het 'asielhotel' in Albergen. Gemeentebestuurders die instemmen met de komst van een AZC kunnen rekenen op protesten en bedreigingen. Wat is het effect van media-aandacht op het openbaar bestuur in een gemeente waar mogelijk een asielzoekerscentrum komt? Medialogica zoekt het uit.

Medialogica over asielpaniek is zondag 4 december om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV