Vanavond op tv: Frans Bauer in emotionele aflevering De Kist

Vanavond op tv: Frans Bauer in emotionele aflevering De Kist
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 januari

Kijktip :

Vanaf zondag start het nieuwe seizoen van De Kist, waarin presentator Kefah Allush praat met verschillende Bekende Nederlanders over de dood. In de eerste aflevering is Frans Bauer te gast, die praat over de dood van zijn vader en de ziekte van zijn vrouw Mariska, die gelukkig aan de dood ontsnapte. Hieronder lees je de tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Cabaret: Brigitte Kaandorp - Eh...

SBS 6
20:00 uur

De maand van het cabaret gaat door op SBS6 met een nieuwe show van de koningin van het Nederlandse cabaret: Brigitte Kaandorp. De herhaling van haar show Eh... is zondag te zien. Brigitte Kaandorp deelt in haar theatershow Eh... haar beleving van de wereld en die brengt haar soms de nodige kronkels op haar pad. Maar de cabaretière is ouder en wijzer en weet zich dus moeiteloos uit elke situatie te redden. Eh... is en show vol monologen en muziek. Voornamelijk Brigitte zelf vond het spannend om met deze show op de planken te komen. Op haar eigen website schreef ze: "Na bijna veertig jaar op de planken denk je dat je het een beetje in de vingers hebt, maar steevast kom ik gedurende het try out-proces op een punt van getergde vertwijfeling."

Fantasymeesterwerk: Lord of the Rings - The Return of the King

NET 5
20:00 uur

Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Saurons legers.

Heel Holland Bakt: koek en macarons

NPO 1
20:23 uur

In de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt zijn er nog zes bakkers in de tent die een gooi gaan naar de titel 'meesterbakker van de week' door een aantal heerlijke baksels te creëeren. Deze week is het thema zeer toepasselijk 'koek'. Het is koek en ei in de tent bij de start van de aflevering, maar dat zal niet lang duren. De bakkers beginnen namelijk met een lastige signatuuropdracht: een macarontaart. Wat is nu de moeilijkheid van het maken van macarons? De jury legt het nog eens haarfijn uit. Daarna is het tijd voor de technische opdracht: het maken van michelettes, dunne koeken die je oprolt en naar wens vult met chocolade, oorspronkelijk uit Mont Saint-Michel. En dan moet het spektakelstuk nog komen... wie gaat het overleven?

Slot: Bestseller Boy

NPO 3
20:32 uur

De NPO brengt steeds vaker dramaseries van hoge kwaliteit. Op NPO 1 loopt bijvoorbeeld op dit moment de bijzonder interessante serie De stamhouder. De misdaadserie Bestseller Boy werd ook zeer goed ontvangen. De laatste aflevering is zondag te zien.

Lees hier onze serierecensie van Bestseller Boy.

In de laatste aflevering heeft Momo eindelijk de inspiratie gevonden voor zijn tweede boek. Zijn nieuwe uitgever Hubert Vlasblom vindt zijn kersverse ideeën maar niks en eist een keiharde crime novel.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Brahim, die net uit de gevangenis is ontslagen, helpt Momo aan gangsterideeën voor dat nieuwe crime script, maar hij eist daar wel iets voor terug. Wie kan Momo nog vertrouwen?

De Kist: Frans Bauer

NPO 2
23:30 uur

Vanaf zondag start het nieuwe seizoen van De Kist, waarin presentator Kefah Allush praat met verschillende Bekende Nederlanders over de dood: over zijn of haar eigen dood en de dood van mensen die hen lief zijn. In de eerste aflevering is Frans Bauer te zien. Bezig zijn met de dood vindt Frans Bauer spannend. Toch gaat hij het gesprek aan met Kefah. Wanneer Frans iets op de kist wil schrijven, herinnert hij zich plots het moment waarop hij tijdens de begrafenis van zijn vader de kist definitief dichtmaakte. Frans' vader was voor hem een geweldige vader. Daar gaat het volgens Frans om in het leven: investeren in je familie en een goede vader zijn voor je kinderen. De gouden platen tellen aan het eind niet mee, de liefde voor de mensen om je heen wel.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV