Streamingtips voor dit weekend: welke nieuwe films en series kun je kijken?

Streamingtips voor dit weekend: welke nieuwe films en series kun je kijken?
Met onder meer Queen Charlotte en A Small Light

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

A Small Light (Disney+. dinsdag 2/5, serie, wekelijks) De serie gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast. Lees ook onze recensie.

White House Plumbers (HBO Max. dinsdag 2/5, serie, wekelijks) De serie vertelt het waargebeurde verhaal over hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen. Lees ook onze recensie.

1000% Me: Growing up mixed (HBO Max. woensdag 3/5, docu, film) documentairefilm waarin Emmy winnende producent, regisseur en comedian W. Kamau Bell inzichtelijke gesprekken voert met kinderen en gezinnen met een biculturele achtergrond in de omgeving van San Fransisco. Kijk ook de trailer.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Netflix. donderdag 4/5, serie, bingen) Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we in deze Bridgerton prequel haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite. Lees ook de recensie.

Sanctuary (Netflix. donderdag 4/5, serie, bingen) Een wanhopige lastige jongen wordt sumoworstelaar. Hij fascineert de fans met zijn eigenwijze instelling, maar brengt verwarring in de traditionele sport. Kijk ook de trailer.

Ed Sheeran: The Sum of it All (Disney+. donderdag 4/5, docu, bingen) Internationale superster Ed Sheeran geeft in deze openhartige serie een kijkje in zijn leven. Kijk ook de trailer.

Introducing: Selma Blair (HBO Max. donderdag 4/5, docu, film) Een diep intieme en krachtige verkenning van het leven van actrice Selma Blair terwijl ze zich aanpast aan het leven met multiple sclerose en een reis van monumentale overgang verzoent. Kijk ook de trailer.

Kleinkinderen van de Oost (Prime Video, donderdag 4/5, docu, film) Daan en Joenoes raakten bevriend als acteurs in speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout” en de blijvende impact van het koloniale verleden. Kijk ook de trailer.

Slag om de Schelde (NPO Plus. donderdag 4/5, film) Na de Nationale Herdenking te zien op NPO 3. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Kijk ook de trailer.

The Flash, S9 (Netflix. vrijdag 5/5, serie, finale) Laatste aflevering van de serie The Flash, die aan zijn laatste seizoen bezig is. Wanneer een ramp met een deeltjesversneller een vernietigende storm veroorzaakt wordt forensisch onderzoeker Barry Allen geraakt door bliksem en belandt in een coma. Maanden later ontwaakt hij met een nieuw verkregen kracht, supersnelheid. Dankzij deze kracht verandert hij in de supersnelle beschermengel van Central City. Kijk ook de trailer.

Star Wars: Visions, S2 (Disney+. vrijdag 5/5, serie, bingen) In dit tweede seizoen van Visions worden opnieuw verschillende korte verhalen uit de wereld van Star Wars vertelt op basis van animatiefilms. In dit tweede seizoen zijn verschillende animatiestudios van over de hele wereld gevraagd de films te maken. Lees ook de recensie.

Unicorn Warriors: Eternal (HBO Max. vrijdag 5/5, serie, wekelijks) De nieuwe bovennatuurlijke animatieserie van vijfvoudig Emmy winnende animator Genndy Tartakovsky. De serie volgt een team van helden die ontwaken om een onheilspellende kracht tot in de eeuwigheid te bestrijden. Kijk ook de trailer.

Operation Fortune: Ruse de guerre (Prime Video. vrijdag 5/5, film) Regisseur Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) komt met misdaadkomedie die we al vaker van hem gezien hebben. De cast is fantastisch met onder andere Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant en Josh Hartnett in de hoofdrollen. Lees ook de recensie.

Das Boot, S3 (NPO Plus. vrijdag 5/5, serie, bingen) In het najaar van 1942 staat een nieuwe duikboot van de nazi’s, de U-612, op het punt om vanuit La Rochelle in Frankrijk te vertrekken voor zijn eerste missie. De kapitein is de zoon van een legendarische duikbootcommandant. Kijk ook de trailer.

Silo (Apple TV+, vrijdag 5/5, serie, wekelijks) Mannen en vrouwen leven ondergronds in een gigantische silo, waar strikte wetten gelden. De wereld bovengronds is vervuild en onbewoonbaar; de silo moet bescherming bieden. Kijk ook de trailer.

Harriet the Spy, S2 (Apple TV+. vrijdag 5/5, serie, wekelijks) Uitgesproken en altijd nieuwsgierig. Dat is de 11-jarige Harriet in een notendop. Maar als ze Harriet M. Welsch, schrijfster, wil worden, moet ze alles weten. En om alles te weten, moet ze iedereen bespioneren. Kijk ook de trailer.

Mi Vida (Netflix, zaterdag 6/5, film) De Schiedamse kapster Lou heeft haar hele leven lang voor anderen gezorgd. Tijdens een taalcursus in Andalusië wordt ze voor het eerst sinds lange tijd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens geconfronteerd. Haar lerares Spaans moedigt haar aan een nieuw leven in het zonnige Spanje te beginnen. Lees ook de recensie.

Another Round Netflix. zaterdag 6/5, film) Leraar Martin en zijn drie middelbare schoolcollega’s beginnen aan een apart experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. In navolging van een theorie die veronderstelt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Lees ook onze recensie.

De Beentjes van Sint-Hildegard (Netflix. zaterdag 6/5, film) Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Lees ook de recensie.

De Verraders USA (Videoland. zaterdag 6/5, bingen) Na versies in onder meer België en Engeland krijgt nu ook Amerika een eigen editie van dit zinderende en meeslepende format. Anders dan hier strijden in de VS beroemdheden en onbekenden samen om de prijzenpot, die kan oplopen tot maar liefst 250.000 dollar (237.000 euro).

My Massive Cock (Videoland. zondag 7/5, docu, film) Mannen met uitzonderlijk grote penissen vertellen hoe dit hun leven heeft beïnvloed, van de gêne van starende mensen en problemen met kleding tot ongemakkelijke seks en zelfs het veroorzaken van verwondingen bij hun partners. Kijk ook de trailer.

A Quiet Place (SkyShowtime. zondag 7/5, film) Als ze je kunnen horen, komen ze achter je aan. In deze angstaanjagend spannende thriller moet een gezin in stilte door het leven gaan om te ontsnappen aan mysterieuze wezens die op geluid jagen. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's