Top 10: met deze bioscoopfilms kom je de zomer het beste door

Top 10: met deze bioscoopfilms kom je de zomer het beste door
Onder meer Mission: Impossible en Barbie

Film :

Deze zomer zullen er weer een aantal prachtige, spectaculaire en interessante films in de bioscoop te zien zijn. Nu de schoolvakanties overal in het land zijn begonnen is het voor Gids.tv tijd om de beste films op een rij te zetten.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series in de (thuis)bioscoop op Gids.tv.

10. Transformers: Rise of the Beasts (2023)

Vanaf 10/8 ook op Pathé Thuis | Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,5

Bron: Paramount
In de jaren 90 voegen de Maximals, Predacons en Terrorcons zich in de hevige strijd op aarde tussen de Autobots en de Decepticons. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de zeer ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt. Intussen nemen Optimus Prime en de Autobots het op tegen Scourge, een nieuwe aartsvijand die het op hun totale ondergang gemunt heeft. Lees hier waar je Transformers: Rise of the Beasts kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Transformers: Rise of the Beasts.

9. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Vanaf 17/8 ook op Pathé Thuis | Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 9,1

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

8. No Hard Feelings (2023)

Gids.tv: ★★½ | IMDb ★ 6,8

Jennifer Lawrence in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Maar Maddie komt er al snel achter dat de stugge jonge man zich niet zomaar laat inpakken. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van No Hard Feelings.

7. The Little Mermaid (2023)

Vanaf 25/7 ook op Pathé Thuis | Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 7,2

Halle Bailey in 'The Little Mermaid'. Bron: Disney
De zeemeermin Ariel is de jongste dochter van koning Triton die over het onderwaterrijk heerst. Gefascineerd door de mensenwereld weet Ariel op een dag een prins te redden van verdrinking. Ze wordt verliefd en is vastbesloten hem beter te leren kennen. Dit zorgt voor spanningen met haar vader. De zeeheks Ursula beraamt intussen een sluw plan. Lees hier waar je The Little Mermaid kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Little Mermaid.

6. Insidious: The Red Door (2023)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,1

Patrick Wilson in 'Insidious: The Red Door'. Bron: Sony Pictures
Om voorgoed van hun duistere demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het donkere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.. Lees hier waar je Insidious: The Red Door kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Insidious: The Red Door.

5. Elemental (2023)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,1

Bron: Disney
Wade gaat met de stroom mee, Ember is een vurig persoon. Ze zijn beide jongvolwassenen die in hun stad wonen en elkaar tegen het lijf lopen. Ondanks hun fundamentele verschillen ontwikkelen de twee echter een band wanneer ze ontdekken dat ze qua innerlijk nog best overeenkomen. Lees hier waar je Elemental kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Elemental.

4. Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,9

Harrison Ford als Henry Jones in Indiana Jones and the Dail of Destiny. Bron: Disney
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Lees hier waar je Indiana Jones and the Dial of Destiny kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Indiana Jones and the Dial of Destiny.

3. Barbie (2023)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,8

Acteur Ryan Gosling speelt Ken in de film 'Barbie'
De film volgt een van de Barbies die in Barbieland woont. Het leven lijkt perfect te zijn, totdat ze in een existentiële crisis beland. Nadat ze op bezoek gaat bij 'rare Barbie' is ze genoodzaakt naar de echte wereld te gaan om er achter te komen wat haar platvoeten verklaart. Eenmaal in de echte wereld blijkt het sprookje helemaal niet perfect te zijn. Lees hier waar je Barbie kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Barbie.

2. Oppenheimer (2023)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 9,0

Cillian Murphy als Robert Oppenheimer in 'Oppenheimer'. Bron: Universal
De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Lees hier waar je Oppenheimer kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Oppenheimer.

1. Mission: Impossibe - Dead Reckoning Part One (2023)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Tom Cruise als Ethan Hunt in 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'. Bron: Paramount
Hoofdpersonage Ethan Hunt is terug. De dagen dat hij streed voor het algemeen belang lijken nu voorbij. Daarnaast dient hij een kant te kiezen met betrekking tot de internationale spionage. Een kans om te bepalen wat wel of niet waar is, wat goed is of fout... Lees hier waar je Mission: Impossibe - Dead Reckoning Part One kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Mission: Impossibe - Dead Reckoning Part One.

Actuele video's

Meer actuele video's