Streamingtips van deze week: deze films en series zijn nieuw (28-30 juli)

Streamingtips van deze week: deze films en series zijn nieuw (28-30 juli)
Met onder meer Good Omens en The Witcher

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Futurama, S11 (maandag 24/7)

Disney+ (serie, première)

De avonturen van een laat-20e-eeuwse pizzabezorger in New York City, Philip J.Fry, die, na duizend jaar onbewust cryogeen ingevroren te zijn geweest, werk vindt bij Planet Express, een interplanetair bezorgbedrijf in de retro-futuristische 31e eeuw. Lees hier waar je Futurama kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Futurama sezioen 11.

Secret Invasion (woensdag 26/7)

Disney+ (serie, finale)

Nick Fury ontdekt dat de Aarde het doel is van een invasie van de gedaanteverwisselende Skrulls. Fury slaat de handen ineen met Everett Ross, Maria Hill en zijn oude vriend Talos, die tevens zelf een Skrull is, om de Skrull-invasie te verijdelen en de mensheid te redden. Bekijk hier waar je vanaf 21 juni Secret Invasion kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Secret Invasion.

The Witcher, S3 (donderdag 27/7)

Netflix (serie, finale)

Henry Cavill in 'The Witcher'. Bron: Netflix
Terwijl monarchen, magiërs en beesten van het continent strijden om haar gevangen te nemen, duikt Geralt samen met Ciri van Cintra onder, vastbesloten om zijn pas herenigde familie te beschermen tegen degenen die het dreigen te vernietigen. Bekijk hier waar je The Witcher kunt streamen.

Lees ook onze volledige serierecensie van The Witcher seizoen 3.

How to Become a Cult Leader (vrijdag 28/7)

Netflix (docuserie, bingen)

Deze serie geeft een kijkje in het draaiboek van de sekteleider voor het bereiken van onvoorwaardelijke liefde, eindeloze toewijding en de macht om de geest, het lichaam en de ziel van mensen te beheersen. Lees hier waar je How to Become a Cult Leader kunt streamen.

Good Omens, S2 (vrijdag 28/7)

Prime Video (serie, bingen)

Michael Sheen en David Tennant in 'Good Omens' seizoen 2. Bron: Prime Video
Na het leven te hebben meegemaakt op Aarde sinds "Het Begin” en met de Apocalyps geniet het duo weer van het simpele leven onder de de normale bevolking in Soho, Londen. Totdat aartsengel Gabriel onverwacht op de stoep van Aziraphale's boekwinkel verschijnt. Terwijl Crowley argwanend is over waarom de aartsengel naar de boekwinkel is gekomen, wil Aziraphale het mysterie achter Gabriels situatie oplossen. Bekijk hier waar je Good Omens kunt streamen.

Andere tips op de streamingdiensten

M3GAN (SkyShowtime. zondag 23/7, film) Een briljante roboticus van speelgoedbedrijven gebruikt kunstmatige intelligentie om M3GAN te ontwikkelen, een levensechte pop die geprogrammeerd is om emotioneel een band op te bouwen met haar pas verweesde nichtje. Maar wanneer de programmering van de pop te goed werkt, wordt ze overbezorgd over haar nieuwe vriendin met zeer verontrustende resultaten. Lees ook de recensie

Unknown: Cosmic Time Machine (Netflix. maandag 24/7, docufilm) De James Webb-telescoop spreekt tot de verbeelding met scherpe foto's van verafgelegen sterrenstelsels. Deze documentaire volgt zijn historische reis van begin tot lancering. Kijk ook de trailer.

The Dragon Prince, S5 (Netflix. maandag 24/7, serie, bingen) Door een buitengewone ontdekking worden twee menselijke prinsen en een elvenstrijder aangezet tot een epische reis om vrede te stichten in hun oorlogvoerende landen.

Juan Carlos: Downfall of a King (SkyShowtime. maandag 24/7, serie, finale) Juan Carlos I van Spanje, de Spaanse koning tot aan zijn troonsafstand in 2014, zou de geschiedenisboeken ingaan als een held, maar een decennium aan schandalen deed echter weinig goeds voor zijn reputatie en de toekomst van de monarchie. Van het per ongeluk neerschieten van zijn broer tot het witwassen van geld en corruptie: de onderste steen komt boven in deze indrukwekkende docu-serie. Kijk ook de trailer.

Sintonia (Netflix. dinsdag 25/7, serie, bingen) Drie tieners uit dezelfde favela van São Paulo jagen hun dromen na en blijven vrienden, in een wereld vol muziek, drugs en religie. Kijk ook de trailer

The Golden Boy (HBO Max. dinsdag 25/7, docuserie, bingen) De docuserie vertelt het verhaal van Oscar De La Hoya: een Olympische gouden boksmedaillewinnaar, een held in zijn geboortestad en een rolmodel voor zijn Mexicaans-Amerikaanse gemeenschap in Oost-Los Angeles. De La Hoya, bijnaam "The Golden Boy", werd met zijn goede uiterlijk, charisma en oprechte verhaal van het winnen van Olympisch goud voor zijn stervende moeder, een nationale bekendheid en een superster, zowel binnen als buiten de ring. Kijk ook de trailer.

Missing: The Lucie Blackman Case (Netflix. woensdag 26/7, docufilm) De documentaire gaat over de vermissing van de 21-jarige Britse Lucie Blackman. Na de middelbare school wil Lucie avontuur en besluit ze, samen met haar jeugdvriendin Louise Phillips, naar Tokio te verhuizen voor een tussenjaar. Maar al drie weken na aankomst in Tokio verdwijnt Lucie als sneeuw voor de zon. De levens van haar familie en vele vrienden veranderen in een race tegen de klok om haar terug te vinden. Lees ook de recensie.

Paradise (Netflix. donderdag 27/7, film) Ruil je leven in voor geld: in de niet al te verre toekomst bestaat er een methode om jaren van je leven over te dragen van de ene persoon naar de andere. Dit heeft de wereld voor altijd veranderd en heeft biotech start-up AEON veranderd in een farmaceutisch bedrijf van een miljard dollar. Kijk ook de trailer.

The Murderer (Netflix. donderdag 27/7, film) Na een reeks sterfgevallen in een klein provinciestadje probeert een gedreven rechercheur de moordenaar te vinden. De Britse expat Earl is hoofdverdachte. Kijk ook de trailer.

The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders (Netflix. donderdag 27/7, docufilm) Juana Barraza was een professioneel worstelaar, oftewel een luchadore met een afschuwelijke jeugd. Haar aan alcohol verslaafde moeder verkocht haar als kind voor een paar biertjes aan vreemde mannen. En dat trauma zorgde er naar eigen zeggen voor dat Juana later oudere vrouwen zou vermoorden als wraak op haar moeder. Lees ook de recensie.

Happiness for Beginners (Netflix. donderdag 27/7, film) Helen heeft haar leven altijd zo ver mogelijk van de rand geleefd. Nu ze onlangs gescheiden en een beetje verloren is, besluit Helen dat ze een nieuwe start nodig heeft en schrijft zich in voor een overlevingscursus in de wildernis. Het avontuur is een tocht door de Appalachian Trail met een groep vreemdelingen. Vanaf het begin wordt Helens plan om de beste wandelaar te zijn op de proef gesteld en vindt ze meer dan alleen zichzelf in de wildernis. Lees ook de recensie.

Breaking (SkyShowtime. donderdag 27/7, film) De voormalig veteraan Brian Easley houdt zich, gescheiden van zijn vrouw en kind, op in een motel. De anders zo aardige man is wanhopig en neemt het besluit een bank te overvallen. Tijdens het voorval houdt hij gijzelaars gevangen en dreigt hij met een bom. Het nieuws lokt de politie, media en zijn gezin naar de plaats van het gebeuren. Kijk ook de trailer.

Hidden Strike (Netflix. vrijdag 28/7, film) Twee ex-soldaten van de speciale strijdkrachten (special forces) moeten een groep burgers over de beruchte dodenweg van Bagdad (Irak) escorteren. Daarbij is het natuurlijk zéér de vraag of ze zonder kleerscheuren het einde van hun pad halen. Lees ook de recensie.

Captain Fall (Netflix. vrijdag 28/7, serie, bingen) Een sullige, goedgelovige kapitein wordt ingehuurd op een duur cruiseschip en wordt de perfecte zondebok voor een illegale smokkeloperatie. Kijk ook de trailer.

D.P., S2 (Netflix. vrijdag 28/7, serie, bingen) Jun-ho is een jonge soldaat die graag op zichzelf is. Door zijn scherpe oog krijgt hij echter een plek toegewezen bij de Deserter Pursuit-eenheid. Het is zijn taak om militaire deserteurs terug naar de basis te brengen, veilig en wel. Terwijl Jun-ho samen met een norse korporaal de weggelopen soldaten achtervolgt, komt hij oog in oog te staan met hun realiteit en de pijn die hen ertoe heeft aangezet om te vluchten. Kijk ook de trailer.

The Tailor [Terzi], S2 (Netflix. vrijdag 28/7, serie, bingen) In de thrillerserie Terzi blijkt iedereen al snel grote geheimen met zich mee te dragen. Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Het wordt een pijnlijk bezoek aan zijn geboorteplaats, want alle drie blijken ze een groot geheim te hebben. Het zet hun levens op hun kop en is de inleiding voor de spannende serie. Kijk ook de trailer.

A Quiet Place Part II (Netflix. vrijdag 28/7, film) Na de dodelijke gebeurtenissen rondom hun huis zet de familie Abbott hun overlevingstocht in stilte voort in de buitenwereld, terwijl de geheimzinnige wezens op de loer liggen. Evelyn worstelt met het feit hoe ze dit aan moet pakken, zodat haar kinderen een grotere kans hebben om te overleven. Tijdens hun tocht ontdekken ze dat de wezens die op geluid afkomen niet het enige gevaar zijn. Kijk ook de trailer.

Un Cuento Perfecto [A Perfect Story] (Netflix. vrijdag 28/7, serie, bingen) Als Margot haar eigen bruiloft ontvlucht, voelt ze zich stuurloos. Ze weet niet dat het David en zijn heerlijke chaos is die haar kan helpen haar weg te vinden. Kijk ook de trailer.

Tomorrow x Together: Our Lost Summer (Disney+. vrijdag 28/7, docuspecial) TOMORROW X TOGETHER staan na de pandemie klaar om aan hun eerste wereldtournee te beginnen die hen van Seoul naar Noord-Amerika brengt. De zenuwen en opwinding laten zich voelen, maar de band wil het beste van zichzelf geven tijdens een uitzonderlijk optreden. Kijk ook de trailer.

Teenage Euthanasia, S2 (HBO Max. vrijdag 28/7, serie, bingen) Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.

Guy Ritchie's The Covenant (Prime Video. vrijdag 28/7, film) Het verhaal volgt Sergeant John, die tijdens zijn laatste dienstreis in Afghanistan samenwerkt met de lokale tolk Ahmed, die zijn eigen leven riskeert om een gewonde John over kilometers afmattend terrein in veiligheid te brengen. Lees ook de recensie.

The Beanie Bubble (Apple TV+. vrijdag 28/7, film) Ty Warner is een gefrustreerde speelgoedfabrikant en zakenman. Als hij voor zijn knuffels een samenwerking aangaat met drie vrouwen worden deze Beanie Babies een bepalende trend in de tweede helft van de jaren negentig. Het veroorzaakt een verzamelwoede onder huismoeders en brengt een ongekende investeringsbubbel en een razernij van hebzucht voort. Een verhaal over wat en wie we waarderen in onze samenleving. Kijk ook de trailer.

The Crowded Room (Apple TV+. vrijdag 28/7, serie, finale) Een psychologische thriller die zich afspeelt in Manhattan in de zomer van 1979. Een man wordt opgepakt voor een schokkende misdaad – en een onwaarschijnlijke onderzoeker moet het mysterie erachter oplossen. Kijk ook de trailer.

How to with John Wilson, S3 (HBO Max. zaterdag 29/7, docuserie, bingen) De serie volgt documentairemaker en zelfbenoemde "angstige New Yorker" John Wilson terwijl hij zijn missie van zelfontdekking, verkenning en observatie voortzet, en hij het leven van zijn mede-New Yorkers filmt terwijl hij probeert dagelijks advies te geven over zes nieuwe bedrieglijk eenvoudige en willekeurige onderwerpen. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's