Recensie: Vita & Virginia is nietszeggend drama die drijft op acteerwerk

Recensie: Vita & Virginia is nietszeggend drama die drijft op acteerwerk
Met Elizabrth Debicki en Gemma Artenton

Film :

Vanaf 23 augustus staat de film Vita & Virginia op Netflix. In 2019 kwam de film al in verschillende territoria uit, maar in Nederland moesten we tot op heden nog wachten op een release. Die is er nu dan toch eindelijk, op Netflix. Is deze film het wachten waard geweest? Lees hier de recensie van Vita & Virginia.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Koppig en getalenteerd
De liefdesverhouding tussen de populaire auteur en aristocrate Vita Sackville-West en het literaire icoon Virginia Woolf. Wanneer ze elkaar ontmoeten wil Vita van de koppige en getalenteerde Virginia haar nieuwste aanwinst maken.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 54% | IMDb ★ 5,9

De laatste tijd waren wel meer Britse überdrama's een succes op de streamingdienst met de rode N: met Dreamland hadden ze een atypisch liefdesdrama in huis en met deze film is er nu weer eentje in dat rijtje bijgevoegd. Deze film blinkt nergens echt in uit, maar is wel oerdegelijk. Dat komt vooral door het acteerwerk van de twee dames, die beiden hun beste beentje voorzetten. Vooral dat aspect maakt deze film het kijken waard, want het verhaal heeft uiteindelijk maar weinig om het lijf. 3 sterren.

Cast
Naast Elizabeth Debicki (Tenet) en Gemma Artenton (The Kings Man) spelen ook Isabella Rossellini (Blue Velvet), Emerald Fennell (Saltburn) en Rupert Penry-Jones (The Batman) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chanya Button (Burn Burn Burn).

Vanaf 24 augustus 2023 is Vita & Virginia te kijken op Netflix. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's