Serierecensie: true-crime Who Killed Jill Dando? op Netflix geeft antwoorden en nog meer vragen

Serierecensie: true-crime Who Killed Jill Dando? op Netflix geeft antwoorden en nog meer vragen
Over moord op geliefde Britse tv-presentatrice

Film :

Vanaf 26 september is de docu Who Killed Jill Dando? te zien op Netflix. Op klaarlichte dag wordt voor een huis in Londen een vrouw vermoord. Niemand kon toen nog beseffen dat het om de meest geliefde tv-presentatrice van Groot-Brittannië ging. Lees hier de serierecensie van Who Killed Jill Dando?.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Crimewatch UK
Herbeleef de schokkende moord in het jaar 1999 op de geliefde tv-presentatrice Jill Dando, die deskundigen en het publiek blijft verbijsteren, in deze diepgaande documentaire.

Beoordeling Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,9

Streamingdienst Netflix is niet te stoppen als het gaat om true-crime documentaires met nu een verhaal van Engeland. In Nederland is deze tv-persoonlijkheid minder bekend maar de moord deed eind jaren 90' de Britten op hun grondvesten trillen. De moord op Crimewatch- (een soort Opsporing Verzocht) presentatrice Jill Dando. Met drie afleveringen van 40 minuten en veel archiefbeelden blijft de serie boeien. Who Killed Jill Dando? laat goed zien welke macht en invloed de belangrijke media hadden bij het vormgeven van het verhaal en de effecten ervan op de mensen die het onderzoek leidden. Deze documentaire roept ook veel vragen op: Had Jill vijanden? Was het een bekende van haar? en wie was de dader? Die vragen worden maar deels beantwoord en dat is zeer teleurstellend. Drie sterren.

Cast
Naast archiefbeelden van Jill Dando is onder ander ook Gareth Snow te zien in deze documentaire. Deze productie is gemaakt door Marcus Plowright (Worlds Collide: The Manchester Bombing).

Bron: Netflix

Vanaf 26 september 2023 is de documentaire: Who Killed Jill Dando? te zien op Netflix. Genre: Misdaad. Deze serie bevat 3 afleveringen van ongeveer 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's