Streamingtips voor Oud & Nieuw: deze films en series zijn te zien (31 december - 1 januari)

Streamingtips voor Oud & Nieuw: deze films en series zijn te zien (31 december - 1 januari)
Met onder meer Swanenburg

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook in dit laatste weekend van het jaar heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Kijktips voor 31 december

Swanenburg, S2 (25 december)

NPO Plus (serie, bingen)

Sanne Langelaar en Jan-Paul Buijs in 'Swanenburg' seizoen 2
In dit spannende vervolg probeert de familie Praal de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangen ze een schokkend bericht, waardoor alles op scherp komt te staan. Een goed bewaard geheim maakt een einde aan het vertrouwen in elkaar. 'Familie boven alles', is het motto van Caroline Praal. Hoe ver gaat zij hierin? Lees hier waar je Swanenburg kunt kijken.

Lees hier onze review van Swanenburg seizoen 2.

LOL: Last One Laughing, S2 (27 december)

Prime Video (serie, première)

Philippe Geubels en Jeroom Snelders in 'LOL: Last One Laughing'. Bron: Prime Video
Philippe Geubels en Jeroom Snelders zijn terug als gastheren van het tweede seizoen van LOL: Last One Laughing waarin tien toptalenten uit de wereld van comedy en film met elkaar in een ruimte worden opgesloten en de strijd aangaan om elkaar aan het lachen te krijgen. Lees hier waar je LOL: Last One Laughing kunt streamen.

Lees hier onze review van LOL: Last One Laughing seizoen 2.

Berlin (29 december)

Netflix (serie, bingen)

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Kijktips voor 1 januari

Fool Me Once (1 januari)

Netflix (serie, bingen)

Adeel Akhtar in 'Fool Me Once'. Bron: Netflix
De serie gaat over Maya Stern, die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari Fool Me Once kunt streamen.

Echte meisjes in de jungle, S2 (1 januari)

Videoland (realityserie, première)

Key art van de realityserie 'Echte Meisjes in de Jungle' seizoen 2. Bron: Videoland
Exact een jaar na het eerste revival-seizoen van Echte Meisjes in de Jungle is het tweede seizoen te zien. Deveny Sooda, Famke Louise, Imen Dirie, Jacomien Zoer, Kelly van der Veer, Lesley Versprille, Louisa Janssen, Michella Kox, Michelle Bibi, Shanta Bakker en Shirley Cramer gaan dit seizoen de strijd met elkaar aan in de jungle. Lees hier waar je Echte Meisjes in de Jungle kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 19 februari.

Sweet Dreams (1 januari)

Prime Video (film)

Lisa Zweerman en Verdi Solaiman in 'Sweet Dreams'. Bron: Gusto Entertainment
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Lees hier waar je vanaf 1 januari Sweet Dreams kunt kijken.

Andere kijktips

  • Meu cunhado é um vampiro [A Vampire in the Family] (Netflix. 24 december, film) Wanneer een zwakke ex-voetballer erachter komt dat zijn zwager een vampier is met plannen voor wereldheerschappij, moet hij zijn moed verzamelen en de dag redden.
  • Doctor Who Holiday Special: The Church on Ruby Road (25 december, special) Speciale kerstspecial van de langlopende tv-serie Doctor Who, die komend jaar haar 50ste jubileum viert.
  • Tack och förlåt [Thank You, I'm Sorry] (Netflix. 26 december, film) Plotseling alleen tijdens de late stadia van haar zwangerschap, ontvangt Sara een onverwachte reddingslijn wanneer Linda, haar vervreemde oudere zus, arriveert.
  • Dreamland (SkyShowtime. 26 december, serie, finale) De serie speelt zich af in de Britse badplaats Margate en is een donkere maar komische verkenning van de relaties tussen vrouwen van meerdere generaties. De oudste zus Trish is voor de derde keer zwanger en haar twee zussen Clare en Leila scharen zich samen met hun moeder en hun oma om haar heen. Maar wanneer hun andere zus, Mel, onverwacht weer in hun leven opduikt, dreigt
    haar terugkeer de hele familie te ontwrichten. Kijk ook de trailer.
  • Pokémon Concierge (Netflix. 28 december, serie, bingen) Het verhaal breidt de Pokémon-wereld uit en volgt Haru, een conciërge in het "Pokémon Resort", en haar interacties met Pokémon en hun eigenaars die als gasten langskomen.
  • Amsterdam (Prime Video. 28 december, film) Het verhaal speelt zich af in de jaren 30. Een drietal vrienden zijn getuige van een moord. Tijdens het onderzoek van dit misdrijf worden ze zelf als verdachten bestempeld. Vervolgens ontdekken ze een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis. Lees hier de recensie.
  • Bitconned (Netflix. 1 januari, docufilm) In deze documentaire over waargebeurde misdaad gebruiken drie mannen de wispelturige cryptocurrency-markt om miljoenen te stelen van investeerders en als een koning te leven. Kijk ook de trailer.
  • You Are What You Eat: A Twin Experiment (Netflix. 1 januari, docuserie, bingen) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Kijk ook de trailer.
  • Big Momma’s House (Videoland. 1 januari, film) Wanneer Big Momma plotseling op reis gaat, dreigt het plan te mislukken en is het aan Malcolm om de rol van de spraakmakende oma over te nemen. Malcolm heeft alles onder controle, behalve wanneer hij verliefd wordt op Sherry.

Naast Big Momma's House (2000) zijn ook Big Momma’s House 2 en Big Momma’s: Like Father, Like Son te zien op Videoland.

  • De Grote Slijmfilm (Videoland. 1 januari, film) Indy en haar BFF Olivia zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm. Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff, de grootste speelgoedbaas van het land. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's