Top 5: De beste animatiefilms op Netflix (april 2021)

Top 5: De beste animatiefilms op Netflix (april 2021)
Dit zijn de beste animatiefilms

Kijktip :

Na het verdwijnen van heel veel Disney animatiefilms lijkt het wel alsof Netflix weinig goede animatiefilms op de dienst heeft. Maar niets is minder waar! Dit zijn de vijf beste animatiefilms op Netflix.

Bekijk hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5. Despicable Me (2010)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,6

De grappige animatiefilm Despicable Me volgt de crimineel Gru, die met behulp van drie weesmeisjes en kleine gele wezentjes genaamd Minions probeert de maan te stelen. De Amerikaanse komiek Steve Carell verzorgt de stem van Gru, en sinds de release van de film groeiden de Minions uit tot zeer geliefde wezentjes onder jonge kinderen. Bekijk hier waar je Despicable Me kunt kijken.

4. Shrek (2000)

IMDb ★ 7,8

Shrek, een trolachtige wezen, is de onwerkelijke held in dit indrukwekkende animatiespektakel. Hij woont in een moeras, waar de kwaadaardige Lord Farguard op een dag de alle bewoners van het sprookjesland verbant. Om zijn moeras weer voor zichzelf te hebben, moet Shrek een prinses bevrijden die bewaakt wordt door een vuurspuwende draak. Lees hier waar je Shrek kunt streamen.

3. Klaus (2019)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,2

Deze kerstfilm is ook prima te kijken tijdens de warme dagen. Een onhandige jongeman opent een postkantoor in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij bevriend raakt met een bijzondere (Kerst)man, een speelgoedmaker genaamd Klaus. Lees hier waar je Klaus kunt streamen.

Lees hier de filmrecensie van Klaus.

2. How to Train Your Dragon (2010)

IMDb ★ 8,1

In de spannende avonturenfilm How to Train Your Dragon raakt een jonge viking bevriend met een draak. Ook deze film was een succes en heeft inmiddels twee vervolgen: How to Train Your Dragon 2 (2014) en How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019). Lees hier waar je How to Train Your Dragon kunt streamen.

1. Spirited Away (2001)

IMDb ★ 8,6

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Lees hier waar je Spirited Away kunt streamen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5: De beste animatiefilms op Netflix (april 2021) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV