Recensie: Netflix-film The Irishman met veteranencast brengt ouderwets maffia-vuurwerk

Recensie: Netflix-film The Irishman met veteranencast brengt ouderwets maffia-vuurwerk
Met Joe Pesci, Robert De Niro en Al Pacino

Film :

Sinds afgelopen donderdag is de film The Irishman te zien in de Nederlandse bioscopen. Opmerkelijk: dit peperdure maffia-epos zal twee weken in de bioscopen vlammen, om vervolgens op 27 november op Netflix te verschijnen. Regisseur Martin Scorsese trekt drieënhalf uur uit, en laat zijn topcast ouderwets stralen. Lees hier de filmrecensie van The Irishman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

La vendetta
De film The Irishman volgt het meeslepende en waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Hij is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een belangrijke rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (vertolkt door Al Pacino).

Acteur Jesse Plemons, Robert De Niro en Al Pacino in de film 'The Irishman'

Beoordeling van Gids.tv
Deze film is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt. Je kan alleen maar een staande ovatie geven voor het feit dat deze levende acteerlegendes bij elkaar komen voor weer een prachtig maffia-epos. Een topcast met onder anderen: Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel en Jesse Plemons. Het acteerwerk van Joe Pesci als Russell Bufalino is een sensatie; hij geeft de film nóg meer maffia-flair. De beroemde acteur met Italiaanse roots ging in 1999 officieus met pensioen, maar kwam voor The Irishman gelukkig terug op die beslissing. Een sfeervolle gangsterfilm waarin moorden niet altijd loont. Vier sterren voor dit ouderwetse maffia-geweld.

Bekijk hier de top 10 met beste films van Martin Scorsese volgens Gids.tv.

Cast
Naast Robert De Niro (Joker) en Al Pacino (Scarface) zijn ook Joe Perci (Goodfellas) en Jesse Plemons (Game Night) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Scorsese (Casino).

The Irishman is vanaf 14 november 2019 in 45 Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Biografie, Misdaad. Tijdsduur: 210 minuten. IMDb-score: 8,7. Vanaf 27 november staat deze film op Netflix.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Netflix-film The Irishman met veteranencast brengt ouderwets maffia-vuurwerk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV