Geweldige comedy Galaxy Quest zie je dinsdag op Paramount Network

Geweldige comedy Galaxy Quest zie je dinsdag op Paramount Network
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Bijna elk filmgenre smeekt wel om een parodie - misschien met uitzondering van comedy zelf - maar boven aan de lijst bevindt zich sciencefiction. De makers van Galaxy Quest zien de humor van het genre in en maakten er een briljante comedy over. De film is zondag te zien op Paramount Network en je kunt Galaxy Quest streamen via onder meer Prime Video.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De plot van Galaxy Quest is even bizar als hilarisch. In de film zien we namelijk hoe de hoofdrolspelers van een populaire science fiction-serie, die ook Galaxy Quest heet, worden ontvoerd door buitenaardse wezens - die ze voor echte ruimtehelden aanzien. In het heelal moeten ze de strijd aanbinden met de kwaadaardige generaal Sarris en zijn ruimteleger. Uiteraard zijn de mannen en vrouwen hier niet echt op toegerust en er ontstaat al snel gekibbel over van alles en nog wat. Ze hebben echter niet door dat ze juist de aangewezen personen zijn om deze taak te vervullen.

Tim Allen, Sigourney Weaver en Alan Rickman in 'Galaxy Quest'. Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In een parodie als Galaxy Quest is veel belangrijk, maar boven alles moet de regisseur kunnen vertrouwen op een goed script en een fantastische groep acteurs. Gelukkig waren beide ingrediënten aanwezig voor filmmaker Dean Parisot. Onder de acteurs bevinden zich onder meer Tim Allen en Sam Rockwell, maar de show wordt gestolen door twee veelgeprezen veteranen. Sigourney Weaver speelt de vrouw die als enige commando's kan geven aan de computer aan boord van het ruimteschip en Alan Rickman is de wetenschapper aan boord, die bekend staat om zijn enorme intelligentie en bijzondere krachten.

Cast
Naast Tim Allen (Toy Story 4) en Sigourney Weaver (A Monster Calls) zijn ook Alan Rickman (Eye in the Sky) en Sam Rockwell (Jojo Rabbit) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dean Parisot.

Galaxy Quest (1999) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zondag 11 december om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: comedy, sciencefiction. Speelduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV