Recensie: Swallow is hap-slik-weg-horror om van te gruwelen

Recensie: Swallow is hap-slik-weg-horror om van te gruwelen
Kokhalzen is hier gegarandeerd

Film :

Sinds 21 mei is de film Swallow beschikbaar op Video on Demand. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: ben je zwanger of heb je zeker al een bepaalde nervositeit voor eten in het algemeen? Sla deze psychologische horrorfilm over zeldzame eetstoornis Pica zeker over. Lees hier de filmrecensie van Swallow.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Knikker, batterij of punaise?!
Modelhuisvrouw Hunter is getrouwd met Richie, met wie ze tevens een kind verwacht. Haar harmonieuze bestaan neemt een drastische wending wanneer ze op een dag de neiging om 'niet-eetbare objecten te eten' ontwikkelt. Hunter poogt haar dominante schoonfamilie te ontvluchten om het duistere geheim achter haar gevaarlijke obsessie te weten te komen.

Haley Bennett, Austin Stowell, David Rasche, en Elizabeth Marvel in de film 'Swallow'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Niet bijzonder subtiel, maar wel slim. Dat is hoe dit speelfilmdebuut een eigen draai geeft aan de zeldzame eetstoornis pica. Actrice Haley Bennet voelt zich helemaal thuis in deze film, die qua kleuren geweldig matcht. Alles klopt: Van de pastelkleurige villa met mooie meubels tot de kostuums en make-up van de bijzondere actrice. Achter dit droomachtige leven schuilt een enorme nachtmerrie. Het wordt steeds gekker: eerst knabbelt zo nog op een ijsklontje, dan een steentje, en vervolgens valt haar oog op een knikker. Hunter moet en zal hem inslikken, die fonkelende, bloedrode knikker. Maar als er één film is die kan ontroeren met een heldin die als midnight snack een berg aarde oppeuzelt, dan is het Swallow. Een moeilijk kijkbare, maar orginele film. Een tip: Don't try this at home! Drie sterren.

Cast
Naast Haley Bennet (The Girl on the Train) en Austin Stowell (12 Strong) is ook Denis O'Hare (True Blood) in de ze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Carlo Mirabella-Davis.

Swallow is te huren op onder meer Pathé Thuis, Play Store en iTunes. Genre: Drama, Thriller, Horror. Tijdsduur: 94 minuten. IMDb-score 6,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV