Recensie: The Wretched is mix van tienerdrama en heksenhorror

Recensie: The Wretched is mix van tienerdrama en heksenhorror
Alleen de nostalgische bezemsteel ontbreekt

Film :

Vanaf 25 juni gaat de film The Wretched draaien in de Nederlandse bioscopen. Door corona zijn veel grote titels uitgesteld. Deze 'tiener'-horrorfilm kwam in Amerika wel uit en werd, wellicht door gebrek aan concurrentie, een dikke hit. Lees hier de filmrecensie van The Wretched.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Knibbel Knabbel Knuisje...
Het verhaal draait om de opstandige tiener Ben. Wanneer zijn ouders scheiden, moet hij een zomer bij zijn vader werken. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij een duister geheim. Een kwaadaardige bosheks heeft het dorp namelijk in haar greep. Deze heeft het voorzien op kinderen en zodra zij die gepakt heeft, verdwijnt ieder spoor van hun bestaan. Niemand die hem meer gelooft, dus hij zal zelf actie moeten ondernemen...

John-Paul Howard in de horrorfilm 'The Wretched'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Hou je zakje zout maar paraat. In de hekserij gebruik je zout namelijk om slechte entiteiten of andere negatieve zaken buiten je cirkel te sluiten. Ook wordt het gebruikt als een soort 'eerste hulp bij ellende'. Deze ellende komt er in de vorm van een buurvrouw die bezeten wordt door een woudgeest. Een leuk gegeven in deze horror, die vooral geschikt is voor de wat jongere doelgroep (vanaf 16 jaar). Alle registers worden losgetrokken. De film zit vol horror-clichés en (vaak) prima special effects, en ook het verhaal is niet onaardig. De cast is oké, maar niet fantastisch. Fanatieke horrorfans gaan dit minder waarderen maar wie Are You Afraid of the Dark? nog kan herinneren: Weet wat je te wachten staat. 2,5 ster.

Cast
Naast John-Paul Howard (The Space Between Us) en Azie Tesfai (NCIS: Los Angeles) is ook Zarah Mahler (Nightmare Cinema) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Brett Pierce en Drew T. Pierce (Deadheads).

The Wretched is vanaf 25 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Horror. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score 5,8.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Wretched is mix van tienerdrama en heksenhorror of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV