Geweldige Britse comedy The Best Exotic Marigold Hotel donderdag op Net 5

Geweldige Britse comedy The Best Exotic Marigold Hotel donderdag op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hollywood wordt er vaak van beschuldigd geobsedeerd te zijn door acteurs en actrices die de eeuwige jeugd hebben, maar gelukkig bewijzen de Britten dat het ook anders kan. In de geweldige The Best Exotic Marigold Hotel zijn het de oudjes die schitteren. De film is donderdag te zien op Net 5 en je kunt The Best Exotic Marigold Hotel streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Zeven gepensioneerde Britten laten zich verleiden om hun oude dag te slijten in het luxueus gerenoveerde Marigold Hotel in het Indiase Jaipur. Aangekomen op hun exotische bestemming blijkt dat hun nieuwe onderkomen toch niet aan de verwachtingen voldoet. De restauratie van het hotel is immers stilgevallen, omdat de onstuimige manager Sonny Kapoor (gespeeld door Dev Patel) in conflict ligt met de aannemer. Luxe vinden de gepensioneerden dus niet in India, maar wel verrassende levenslessen, rust en liefde.

Enorme hit
Een film met vrijwel uitsluitend bejaarde Britse acteurs, die zich grotendeels afspeelt in India? In Hollywood zou dat idee vrijwel meteen afgeschoten worden door de hoogste studiobazen. In Groot-Brittannië werd echter besloten om de film tóch te maken. Daar is al vaker bewezen dat films met een seniorencast, zoals Calendar Girls (2003), een hit kunnen worden. En dat is precies wat The Best Exotic Marigold Hotel ook werd. Het budget van tien miljoen dollar werd met speels gemak terugverdiend en in 2015 volgde zelfs een sequel, The Second Best Exotic Marigold Hotel.

Fantastische cast
Het succes is - ironisch genoeg - juist te danken aan die fantastische cast op leeftijd. Het bioscooppubliek liep massaal uit om grote namen als Judi Dench, Bill Nighy, Penelope Wilton, Maggie Smith en Tom Wilkinson te zien schitteren in een heerlijke comedy - die voor alle leeftijden bijzonder te genieten is. Ook de jonge Dev Patel, die we kennen uit films als Slumdog Millionaire en Lion, levert uitstekend werk af. Hij weet zich prima staande te houden tegenover de veteranen, die stuk voor stuk acteerlegendes zijn. Een feelgood-film zoals je ze maar zelden ziet.

The Best Exotic Marigold Hotel (2012) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 25 juni om 23.15 uur te zien op Net 5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige Britse comedy The Best Exotic Marigold Hotel donderdag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier