2Doc: Walk the Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Walk the Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Walk the Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending Twintig jaar geleden maakten Peter Delpeut en Stef Tijdink de reisfilm In Loving Memory. Ze werden toen verliefd op de Yorkshire Dales en op het 'Engelse van de Engelsen'. In hun nieuwe documentaire Walk the Land onderzoeken ze of het landschap dat ze zagen en de mensen die ze tegenkwamen, nog bestaan. Ander landWat ze vinden, is een ander land. Niet omdat het landschap of de mensen veranderd zijn, maar omdat de makers anders beginnen te kijken. Walk the Land is opnieuw een film over wandelen, over treinen en over dat typische Engelse. Maar naarmate de film vordert, worden de filmmakers steeds ongemakkelijker geconfronteerd met vragen. RapperVan wie is een landschap eigenlijk? En wie zijn die echte Engelsen? Achter elk vergezicht gaan verzwegen geschiedenissen schuil. Dat leren ze van literatuurhistoricus Corinne Fowler en van rapper en theatermaker Testament. Het motiveerde ze om met andere ogen te gaan kijken én om Engelsen te spreken die ze twintig jaar terug niet zagen. Bekijk ook Documentaire Rampvlucht: ‘Men wilde niet de waarheid weten maar een boek sluiten’ Bekijk deze video » Op1: horecatycoon Won Yip over persoonlijke documentaire Koning op de Dam (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Dinsdag 11 oktober 2022 om 23:22

Twintig jaar geleden maakten Peter Delpeut en Stef Tijdink de reisfilm In Loving Memory. Ze werden toen verliefd op de Yorkshire Dales en op het 'Engelse van de Engelsen'. In hun nieuwe documentaire Walk the Land onderzoeken ze of het landschap dat ze zagen en de mensen die ze tegenkwamen, nog bestaan.

Ander land
Wat ze vinden, is een ander land. Niet omdat het landschap of de mensen veranderd zijn, maar omdat de makers anders beginnen te kijken. Walk the Land is opnieuw een film over wandelen, over treinen en over dat typische Engelse. Maar naarmate de film vordert, worden de filmmakers steeds ongemakkelijker geconfronteerd met vragen.

Rapper
Van wie is een landschap eigenlijk? En wie zijn die echte Engelsen? Achter elk vergezicht gaan verzwegen geschiedenissen schuil. Dat leren ze van literatuurhistoricus Corinne Fowler en van rapper en theatermaker Testament. Het motiveerde ze om met andere ogen te gaan kijken én om Engelsen te spreken die ze twintig jaar terug niet zagen.

Actuele video's

Meer actuele video's