75 jaar bevrijding Auschwitz: Herdenking met 200 overlevenden

75 jaar bevrijding Auschwitz: Herdenking met 200 overlevenden

75 jaar bevrijding Auschwitz: Herdenking met 200 overlevenden Vandaag wordt stilgestaan bij de 75-jarige bevrijding van Auschwitz. Onder anderen 200 mensen die dit concentratiekamp hebben overleefd herdenken deze bevrijding. Bevrijders overledenVeel mensen staan vandaag stil bij de bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Hier werden miljoenen joden vermoord en deze plek is dan ook een symbool geworden voor de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn alle bevrijders van Auschwitz overleden, waardoor een aantal overlevenden van het kamp een hoofdrol krijgen tijdens deze bijzondere herdenking. Bekijk het item van het AD over de herdenking van de bevrijding van Auschwitz in de video hierboven. Op1 gemist? Arnon Grunberg verzamelde schokkende getuigenissen uit Auschwitz Bekijk deze video » Herman van der Zandt presenteert vanaf zaterdag nieuwe Bevrijdingsjournaals Bekijk deze video »
Nieuws :
75 jaar bevrijding Auschwitz: Herdenking met 200 overlevenden

Vandaag wordt stilgestaan bij de 75-jarige bevrijding van Auschwitz. Onder anderen 200 mensen die dit concentratiekamp hebben overleefd herdenken deze bevrijding.

Bevrijders overleden
Veel mensen staan vandaag stil bij de bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Hier werden miljoenen joden vermoord en deze plek is dan ook een symbool geworden voor de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn alle bevrijders van Auschwitz overleden, waardoor een aantal overlevenden van het kamp een hoofdrol krijgen tijdens deze bijzondere herdenking.

Bekijk het item van het AD over de herdenking van de bevrijding van Auschwitz in de video hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 75 jaar bevrijding Auschwitz: Herdenking met 200 overlevenden of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV