Zanger John Prine overleden aan coronavirus: beluister bekendste lied 'Sam Stone'

Zanger John Prine overleden aan coronavirus: beluister bekendste lied 'Sam Stone'

Het coronavirus spaart niemand. In de Verenigde Staten is de bekende countryzanger John Prine overleden aan de gevolgen van het virus. In Nederland is Prine niet heel bekend, maar in de VS wordt hij gezien als een muzikale grootheid. Zijn bekendste nummer is 'Sam Stone'.

Tekst gaat door onder video.

Zanger <em>John Prine</em> overleden aan coronavirus: beluister bekendste lied 'Sam Stone' Het coronavirus spaart niemand. In de Verenigde Staten is de bekende countryzanger John Prine overleden aan de gevolgen van het virus. In Nederland is Prine niet heel bekend, maar in de VS wordt hij gezien als een muzikale grootheid. Zijn bekendste nummer is 'Sam Stone'. Tekst gaat door onder video. Protestsong'Sam Stone' verscheen in 1971 op het veelgeprezen album John Prine, op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog. Het nummer is een duidelijke protestsong tegen de oorlog: een Vietnamveteraan raakt verslaafd aan heroïne en sterft uiteindelijk aan een overdosis. Andere bekende nummers van Prine zijn 'Angel from Montgomery' en 'Hello In There'. Bob Dylan heeft Prine ooit genoemd als één van zijn favoriete artiesten. Beluister het bekendste nummer van John Prine, 'Sam Stone', hierboven. Bekijk ook Zien: Belgische viroloog emotioneel door overlijden 12-jarige coronapatiënt Bekijk deze video » Op1 gemist? Laila Frank ziet wrange beelden uit VS: "Het coronavirus is een griepje!" Bekijk deze video »
Muziek :
Zanger John Prine overleden aan coronavirus: beluister bekendste lied 'Sam Stone'

Protestsong
'Sam Stone' verscheen in 1971 op het veelgeprezen album John Prine, op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog. Het nummer is een duidelijke protestsong tegen de oorlog: een Vietnamveteraan raakt verslaafd aan heroïne en sterft uiteindelijk aan een overdosis. Andere bekende nummers van Prine zijn 'Angel from Montgomery' en 'Hello In There'. Bob Dylan heeft Prine ooit genoemd als één van zijn favoriete artiesten.

Beluister het bekendste nummer van John Prine, 'Sam Stone', hierboven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zanger John Prine overleden aan coronavirus: beluister bekendste lied 'Sam Stone' of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV