Docu Skies above Hebron gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Skies above Hebron gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Skies above Hebron gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Skies above Hebron te zien op NPO 2. Dit coming of age-verhaal volgt gedurende vijf jaar het leven van drie Palestijnse jongens uit Hebron. Hoe is het om op te groeien in een omgeving waar geweld en intimidatie aan de orde van de dag is? DuivenAmer en zijn hebben weinig bewegingsvrijheid. De jongens, aan het begin van de film elf en zeven jaar oud, houden duiven op hun dak, dat grenst aan het huis van een kolonist. Gewapende soldatenVanuit twee Israëlische nabijgelegen uitkijktorens wordt iedere beweging in de gaten gehouden. Het ene moment zijn de jongens nog gewoon aan het spelen, het volgende staan er gewapende soldaten voor de deur, omdat de kolonist heeft geklaagd. De camera krijgt nog een duw, maar de dreigende situatie loopt met een sisser af. CheckpointOok Marwaan woont direct naast een Israëlische kolonie en kan zich daardoor niet vrij bewegen. In zijn straat is een checkpoint en er zijn voortdurend incidenten tussen stenengooiers en soldaten, waarvan omwonenden zoals hij het slachtoffer worden. Bekijk de trailer van The Liberator (Netflix) Bekijk deze video » Video: Hoofd Australische Defensie biedt excuses aan voor 39 moorden Afghanistan Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Skies above Hebron te zien op NPO 2. Dit coming of age-verhaal volgt gedurende vijf jaar het leven van drie Palestijnse jongens uit Hebron. Hoe is het om op te groeien in een omgeving waar geweld en intimidatie aan de orde van de dag is?

Duiven
Amer en zijn hebben weinig bewegingsvrijheid. De jongens, aan het begin van de film elf en zeven jaar oud, houden duiven op hun dak, dat grenst aan het huis van een kolonist.

Gewapende soldaten
Vanuit twee Israëlische nabijgelegen uitkijktorens wordt iedere beweging in de gaten gehouden. Het ene moment zijn de jongens nog gewoon aan het spelen, het volgende staan er gewapende soldaten voor de deur, omdat de kolonist heeft geklaagd. De camera krijgt nog een duw, maar de dreigende situatie loopt met een sisser af.

Checkpoint
Ook Marwaan woont direct naast een Israëlische kolonie en kan zich daardoor niet vrij bewegen. In zijn straat is een checkpoint en er zijn voortdurend incidenten tussen stenengooiers en soldaten, waarvan omwonenden zoals hij het slachtoffer worden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Skies above Hebron gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier