Marcel Levi bij Jinek: 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis, er is geen plan gemaakt'

Marcel Levi bij Jinek: 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis, er is geen plan gemaakt'

Marcel Levi, arts en voormalig ziekenhuisdirecteur, stelt dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen niet zo enorm is dat de ziekenhuizen er van omvallen: "Er is wel waanzinnige druk en dat is omdat er een verschrikkelijk personeelstekort is. Dan kan je die paar extra coronagevallen er niet bij hebben."

'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis'
Levi ziet met lede ogen dat er nu op de IC's minder operationele bedden zijn dan aan het begin van de coronacrisis: "Dat is vreemd, want toen kwamen we al tot de ontdekking dat we er te weinig hebben in Nederland. En wat is er de afgelopen anderhalf jaar gebeurd? Niks. Er is geen plan gemaakt waarin we zeiden: wij willen als land anderhalf keer zoveel IC-bedden."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 2 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

Marcel Levi bij <em>Jinek</em>: 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis, er is geen plan gemaakt' Marcel Levi, arts en voormalig ziekenhuisdirecteur, stelt dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen niet zo enorm is dat de ziekenhuizen er van omvallen: "Er is wel waanzinnige druk en dat is omdat er een verschrikkelijk personeelstekort is. Dan kan je die paar extra coronagevallen er niet bij hebben." 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis'Levi ziet met lede ogen dat er nu op de IC's minder operationele bedden zijn dan aan het begin van de coronacrisis: "Dat is vreemd, want toen kwamen we al tot de ontdekking dat we er te weinig hebben in Nederland. En wat is er de afgelopen anderhalf jaar gebeurd? Niks. Er is geen plan gemaakt waarin we zeiden: wij willen als land anderhalf keer zoveel IC-bedden." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 2 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.
TV :
Marcel Levi bij Jinek: 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis, er is geen plan gemaakt'


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Marcel Levi bij Jinek: 'Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis, er is geen plan gemaakt' of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV