NOS De macht van het beeld. Opkomst en ondergang van Hitler gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS De macht van het beeld. Opkomst en ondergang van Hitler gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Start: De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler

NOS De macht van het beeld. Opkomst en ondergang van Hitler gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het drieluik De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler laat zien hoe beeld een cruciale rol speelde bij de ontwikkeling van de onbeduidende Oostenrijkse korporaal Adolf Hitler tot de onbetwiste Duitse Führer die de wereld in brand zette. De serie is maandag tot en met woensdag te zien op NPO 2. MachtIn drie afleveringen krijgen we te zien hoe de nazi's als eersten film en fotografie nadrukkelijk gebruikten om de werkelijkheid naar hun hand te zetten, macht te vergaren en macht te behouden. Ook wordt duidelijk hoe Adolf Hitler tijdens het nazi-bewind juist buiten beeld werd gehouden als het ging over terreur, concentratiekampen en massavernietiging. De eerste aflevering focust zich op de periode 1921-1932 en gaat over de opkomst van Hitler. Nieuwe mediaIn de jaren twintig ontwikkelen fotografie en film zich tot massamedium. De nazi's gebruiken de nieuwe media als propagandamiddel; eerst om de macht van Hitler te vestigen, dan om angst in te boezemen. De door de nazi’s ingeschakelde filmers en fotografen gebruiken technieken en camerastandpunten die nieuw zijn voor die tijd. In deze aflevering speelt Hitlers lijffotograaf Heinrich Hoffmann een belangrijke rol. Bekijk ook Talkshow M gemist? Sjoerd de Boer schreef een nieuw boek over de dood van Adolf Hitler Bekijk deze video » Zien: Whoopi Goldberg zegt dat Holocaust niets met ras of racisme te maken heeft Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het drieluik De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler laat zien hoe beeld een cruciale rol speelde bij de ontwikkeling van de onbeduidende Oostenrijkse korporaal Adolf Hitler tot de onbetwiste Duitse Führer die de wereld in brand zette. De serie is maandag tot en met woensdag te zien op NPO 2.

Macht
In drie afleveringen krijgen we te zien hoe de nazi's als eersten film en fotografie nadrukkelijk gebruikten om de werkelijkheid naar hun hand te zetten, macht te vergaren en macht te behouden. Ook wordt duidelijk hoe Adolf Hitler tijdens het nazi-bewind juist buiten beeld werd gehouden als het ging over terreur, concentratiekampen en massavernietiging. De eerste aflevering focust zich op de periode 1921-1932 en gaat over de opkomst van Hitler.

Nieuwe media
In de jaren twintig ontwikkelen fotografie en film zich tot massamedium. De nazi's gebruiken de nieuwe media als propagandamiddel; eerst om de macht van Hitler te vestigen, dan om angst in te boezemen. De door de nazi’s ingeschakelde filmers en fotografen gebruiken technieken en camerastandpunten die nieuw zijn voor die tijd. In deze aflevering speelt Hitlers lijffotograaf Heinrich Hoffmann een belangrijke rol.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS De macht van het beeld. Opkomst en ondergang van Hitler gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV