Docu Martin Luther King vs the FBI gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Martin Luther King vs the FBI gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Martin Luther King vs the FBI gemist? Bekijk hier de hele uitzending Martin Luther King is, samen met Malcolm X, de bekendste Amerikaanse burgerrechtenactivist van de jaren zestig. De documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King in die periode door de FBI werd afgeluisterd en bedreigd. We zien hoe het bureau een heksenjacht op King opende die tot zijn dood in 1968 voortduurde. Alle fragmenten uit deze uitzending Martin Luther King vs. the FBI: King gezien als gevaarlijkste zwarte man van VS Bekijk deze video » GevaarlijkNa de 'mars naar Washington' op 28 augustus 1963, waar King zijn beroemde "I have a dream"-toespraak hield, werd hij door de FBI gezien als de gevaarlijkste zwarte man in het land. De tweede man van de FBI, William Sullivan, stuurt een 'urgent memo', waarin staat dat alle middelen die de FBI ter beschikking staan, ingezet moeten worden om King kapot te maken. ComplotDe documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King geschaduwd, afgeluisterd en geïntimideerd werd, omdat FBI-directeur J. Edgar Hoover hem zag als een gevaar voor de Amerikaanse samenleving. Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie een communistisch complot en was ervan overtuigd dat de burgerrechtenbeweging geïnfiltreerd was door communisten. Bekijk ook Khalid & Sophie: Op bezoek bij perschef van Martin Luther King Bekijk deze video » Amazing Grace: Berget Lewis en Shirma Rouse maken indruk met We shall overcome Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Martin Luther King is, samen met Malcolm X, de bekendste Amerikaanse burgerrechtenactivist van de jaren zestig. De documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King in die periode door de FBI werd afgeluisterd en bedreigd. We zien hoe het bureau een heksenjacht op King opende die tot zijn dood in 1968 voortduurde.

Gevaarlijk
Na de 'mars naar Washington' op 28 augustus 1963, waar King zijn beroemde "I have a dream"-toespraak hield, werd hij door de FBI gezien als de gevaarlijkste zwarte man in het land. De tweede man van de FBI, William Sullivan, stuurt een 'urgent memo', waarin staat dat alle middelen die de FBI ter beschikking staan, ingezet moeten worden om King kapot te maken.

Complot
De documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King geschaduwd, afgeluisterd en geïntimideerd werd, omdat FBI-directeur J. Edgar Hoover hem zag als een gevaar voor de Amerikaanse samenleving. Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie een communistisch complot en was ervan overtuigd dat de burgerrechtenbeweging geïnfiltreerd was door communisten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV