Breuklijnen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Breuklijnen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Breuklijnen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierdelige reportageserie Breuklijnen gaat Sinan Can naar vier kwetsbare wijken van Parijs, Londen, Stockholm en Brussel. Hij gaat naar die plekken waar de armoede het grootst is en de werkloosheid het hoogst. Een jaar lang verbleef hij op en af in deze zogeheten Shariawijken en no go-zones om te zien of deze enclaves diepe breuklijnen zijn geworden. Alle fragmenten uit deze uitzending Sinan Can spreekt Algerijnse illegalen in Breuklijnen: ‘Ik verdien 60 euro per maand’ Bekijk deze video » OverheidCan is benieuwd welke rol de lokale overheid speelt in deze wijken. Hoe houden de inwoners hun hoofd boven water en waar lopen ze tegenaan? In de eerste aflevering aan we naar een banlieue in Parijs. Een jaar lang verbleef Can hier met regelmatige tussenpozen. Hij gaat naar het armste gedeelte van Clichy sous Bois. Met grote verbazing aanschouwt hij de verpauperde flatblokken. SloppenwijkenAfrikaanse immigranten vertellen dat de sloppenwijken waar zij vandaan komen nog beter waren dan deze flats. Sinan wil weten hoe het is om onder zulke erbarmelijke omstandigheden te overleven en gaat langs bij een groep Algerijnse criminele illegalen. Ook spreekt Sinan met Sofiane, die in de banlieue woont en voelt dat de Franse waarden vrijheid, gelijkheid en broederschap hier ver te zoeken zijn. Bekijk ook Op1 gemist? Sinan Can over actie Ghena in Nederland: "Menselijke maat moet terugkomen" Bekijk deze video » Khalid & Sophie gemist? Bijzondere dag voor Afghaanse meisjes eindigde in domper Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de vierdelige reportageserie Breuklijnen gaat Sinan Can naar vier kwetsbare wijken van Parijs, Londen, Stockholm en Brussel. Hij gaat naar die plekken waar de armoede het grootst is en de werkloosheid het hoogst. Een jaar lang verbleef hij op en af in deze zogeheten Shariawijken en no go-zones om te zien of deze enclaves diepe breuklijnen zijn geworden.

Overheid
Can is benieuwd welke rol de lokale overheid speelt in deze wijken. Hoe houden de inwoners hun hoofd boven water en waar lopen ze tegenaan? In de eerste aflevering aan we naar een banlieue in Parijs. Een jaar lang verbleef Can hier met regelmatige tussenpozen. Hij gaat naar het armste gedeelte van Clichy sous Bois. Met grote verbazing aanschouwt hij de verpauperde flatblokken.

Sloppenwijken
Afrikaanse immigranten vertellen dat de sloppenwijken waar zij vandaan komen nog beter waren dan deze flats. Sinan wil weten hoe het is om onder zulke erbarmelijke omstandigheden te overleven en gaat langs bij een groep Algerijnse criminele illegalen. Ook spreekt Sinan met Sofiane, die in de banlieue woont en voelt dat de Franse waarden vrijheid, gelijkheid en broederschap hier ver te zoeken zijn.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV