Tragisch: schietpartij op basisschool Servië, ouders 13-jarige schutter aangehouden

Tragisch: schietpartij op basisschool Servië, ouders 13-jarige schutter aangehouden

Woensdag 3 mei 2023 om 18:49

Buurt geschokt na dodelijke schietpartij Houten (video)

Groot verdriet in Belgrado. Op een basisschool in de Servische hoofdstad heeft een 13-jarige leerling acht medescholieren en een bewaker doodgeschoten.

Niet berecht
Omdat de wet in Servië zo opgesteld is dat iedereen onder de 14 jaar automatisch niet gerechtelijk verantwoordelijk wordt gesteld, gaat de 13-jarige schutter niet berecht worden. Zijn ouders daarentegen zijn wel gearresteerd, zij worden ervan verdacht de openbare veiligheid ernstig in gevaar te hebben gebracht. De schutter heeft, volgens speculaties, zijn vaders wapen gebruikt voor de aanslag.

Voorbereid
Volgens ooggetuigen liep de schutter met een stalen gezicht het klaslokaal in en begon, zonder iets te zeggen, te schieten op zijn schoolgenoten. De dader heeft zelf, nadat hij meerdere mensen gedood had, de politie gebeld en verteld over zijn acties. De 13-jarige schutter stond hiervoor bekend als een goede leerling. De politie heeft inmiddels laten weten dat de dader al een maand lang deze daad aan het voorbereiden was, ook had hij een lijst met doelwitten.

Bekijk de video van RTL Nieuws hieronder. Je kunt alle afleveringen van RTL Nieuws terugkijken bij Gids.tv.

Tragisch: schietpartij op basisschool <em>Servië</em>, ouders 13-jarige schutter aangehouden Buurt geschokt na dodelijke schietpartij Houten (video) Groot verdriet in Belgrado. Op een basisschool in de Servische hoofdstad heeft een 13-jarige leerling acht medescholieren en een bewaker doodgeschoten. Niet berechtOmdat de wet in Servië zo opgesteld is dat iedereen onder de 14 jaar automatisch niet gerechtelijk verantwoordelijk wordt gesteld, gaat de 13-jarige schutter niet berecht worden. Zijn ouders daarentegen zijn wel gearresteerd, zij worden ervan verdacht de openbare veiligheid ernstig in gevaar te hebben gebracht. De schutter heeft, volgens speculaties, zijn vaders wapen gebruikt voor de aanslag. VoorbereidVolgens ooggetuigen liep de schutter met een stalen gezicht het klaslokaal in en begon, zonder iets te zeggen, te schieten op zijn schoolgenoten. De dader heeft zelf, nadat hij meerdere mensen gedood had, de politie gebeld en verteld over zijn acties. De 13-jarige schutter stond hiervoor bekend als een goede leerling. De politie heeft inmiddels laten weten dat de dader al een maand lang deze daad aan het voorbereiden was, ook had hij een lijst met doelwitten. Bekijk de video van RTL Nieuws hieronder. Je kunt alle afleveringen van RTL Nieuws terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Persoon klimt in hijskraan Station Groningen, NS legt treinverkeer stil (video) Bekijk deze video » ZIEN: heren Vandaag Inside tekenen live op tv hun nieuwe Talpa-contract Bekijk deze video » Shownieuws: 'Rob de Nijs mag ziekenhuis verlaten' Bekijk deze video »
Nieuws :
Tragisch: schietpartij op basisschool Servië, ouders 13-jarige schutter aangehouden

Actuele video's

Meer actuele video's