Breaking! Mark Rutte stopt als leider VVD en verlaat politiek, bekijk zijn verklaring

Breaking! Mark Rutte stopt als leider VVD en verlaat politiek, bekijk zijn verklaring

Breaking! <em>Mark Rutte</em> stopt als leider VVD en verlaat politiek, bekijk zijn verklaring Bekijk in de video hierboven: wat vindt Johan Derksen van de val van het Kabinet? Mark Rutte heeft maandagochtend bekendgemaakt dat hij stopt als leider van de VVD. Hij is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen en verlaat de politiek. 'Los van ontwikkelingen afgelopen weken'Rutte kwam met deze verklaring voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de val van het Kabinet. “Dat is mijn persoonlijke afweging, die losstaat van de ontwikkelingen van de afgelopen weken. Maar ik wilde u dat wel aan het begin van het debat vertellen. Dit debat moet gaan over ons land.” Kijk LIVE: debat Tweede Kamer over val Kabinet en Mark Rutte stopt! Bekijk de verklaring van Mark Rutte hieronder. Rutte stelt zich niet meer beschikbaar als lijsttrekker van de VVD. 'Bij het aantreden van een nieuw kabinet, zal ik de politiek verlaten', vertelt Rutte. Luister vandaag naar NPO Radio 1 om het debat op de voet te volgen. pic.twitter.com/t1MP1s25gq— NPO Radio 1 (@NPORadio1) July 10, 2023 Video: Kabinet Rutte IV is gevallen Bekijk deze video » TERUGKIJKEN: persconferentie Mark Rutte na val kabinet Bekijk deze video » Ministers reageren op kabinetsval Rutte IV: 'Ontzettend balen' (video) Bekijk deze video » Video: minister Eric van der Burg in tranen door val kabinet Rutte IV Bekijk deze video »
Nieuws :
Breaking! Mark Rutte stopt als leider VVD en verlaat politiek, bekijk zijn verklaring
Maandag 10 juli 2023 om 10:36

Bekijk in de video hierboven: wat vindt Johan Derksen van de val van het Kabinet?

Mark Rutte heeft maandagochtend bekendgemaakt dat hij stopt als leider van de VVD. Hij is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen en verlaat de politiek.

'Los van ontwikkelingen afgelopen weken'
Rutte kwam met deze verklaring voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de val van het Kabinet. “Dat is mijn persoonlijke afweging, die losstaat van de ontwikkelingen van de afgelopen weken. Maar ik wilde u dat wel aan het begin van het debat vertellen. Dit debat moet gaan over ons land.”

Kijk LIVE: debat Tweede Kamer over val Kabinet en Mark Rutte stopt!

Bekijk de verklaring van Mark Rutte hieronder.

Actuele video's

Meer actuele video's